Zeci de gospodării, inundate

Ziarul Gorjului


PrecipitaÅ£iile din acest sfârÃ…Ÿit de săptămână au produs în judeÅ£ul nostru numeroase pagube. Au fost afectate 66 de gospodării din mai multe localităÅ£ii. LocalităÅ£ile  afectate sunt Motru, Bumbesti-Jiu, Tismana , Turceni, DragoteÃ…Ÿti, Câlnic , Negomir, PadeÃ…Ÿ, PestiÃ…Ÿani, TeleÃ…Ÿti, BerleÃ…Ÿti, Bâlteni Ã…Ÿi  BolboÃ…Ÿi. La BerleÃ…Ÿti, nivelul râului Valea Scurtului a crescut astfel încât a trecut peste podul care face legătura între satele Bârzeiu Ã…Ÿi Scurtu cu satul Paraul Viu, avariind capetele podului.

Mai multe echipe ale Inspectoratului JudeÅ£ean pentru SituaÅ£ii de Urgentă Gorj au intervenit pentru a ajuta populaÅ£ia să scoată apa din gospodării Ã…Ÿi chiar din case. Liviu Dumitrascu, Ã…Ÿeful Inspectoratului JudeÅ£ean pentru SituaÅ£ii de Urgenţă Gorj, a precizat că la Rovinari, râul Jiu a ieÃ…Ÿit din matcă, inundând mai multe terenuri agricole. Hidrologii au emis o avertizare cod portocaliu pentru doua râuri din Gorj Ã…Ÿi unul din Mehedinti.

Hidrologii au atras atenÅ£ia că debitele de pe Jiu, Motru Ã…Ÿi CoÃ…ŸuÃ…Ÿtea din Mehedinti ar putea creÃ…Ÿte periculos de mult . Pe râurile Motru Ã…Ÿi CoÃ…ŸuÃ…Ÿtea au fost deja depăÅŸite cotele de inundaÅ£ii, iar pe râul Jiu vor fi depăÅŸite în zilele următoare. Avertizările hidro cod portocaliu indică risc de viituri generatoare de revărsări importante care ar putea avea un impact semnificativ asupra vieÅ£ii colectivităÅ£ilor Ã…Ÿi siguranÅ£ei bunurilor Ã…Ÿi persoanelor.

Avertizările hidro cod portocaliu se emit în cazul depăÅŸirii cotelor de inundaÅ£ie. Volumul precipitaÅ£iilor a fost între 46 de litri pe metru pătratr până la 63 de litri pe metru pătrat.

L.M.

20.11.2007. 22:41


Acest articol n-are nici un comentariu.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password