Vopsire MDF sau infoliere MDF? Care sunt avantajele pentru mobilier

vopsire-mdf

Lemnul are un efect extraordinar in amenajarile cu stil. Dar vestea si mai buna este ca exista derivate din lemn care aduc acelasi plus de valoare interioarelor, dar vin si cu alte avantaje suplimentare. Rezistenta si stabilitatea crescuta sunt beneficiile principale care ii motiveaza pe proprietarii de locuinte sa opteaze pentru MDF, ca material de fabricatie al mobilei. Ce e de preferat, vopsire MDF sau infoliere MDF?

Care este procesul care se asigura ca mobilierul va avea o durata de viata cat mai lunga? La aceaste intrebari raspundem in articol, dupa ce am consultat parerile expertilor din domeniu. Bonus: recomandarea unui producator renumit in industria de mobilier din MDF, care ofera cele mai trainice piese de mobilier, ce arata pur si simplu wow.

Avantajele si dezavantajele pentru MDF infoliat

In primul rand, sa definim ce inseamna procesul de infoliere al MDF-ului. Ei bine, vorbim despre placile de MDF peste care se aplica o folie de PVC. Aceasta folie poate avea diverse proprietati: poate fi mai subtire sau mai groasa, mata sau lucioasa, colorata, cu imprimeuri sau forme abstracte, 3D sau nu. Varietatea in finisaje este principalul atuu pe care il vei avea optand pentru aceasta varianta.

Un alt beneficiu imediat este costul mai scazut al pieselor de mobilier produse prin tehnica de infoliere. Dar nu putem vorbi despre avantaje, fara sa luam in calcul si punctele slabe. Pentru incaperi precum bucatarii sau bai, acest tip de mobila din MDF infoliat nu este foarte recomandat. Motivul este rezistenta mai scazuta la mediile expuse la umiditate constanta si la temperaturi inalte. Problemele frecvente: dezlipirea foliilor la colturi / muchii.

De ce este mai recomandata mobila din MDF vopsit

MDF-ul vopsit este in topul preferintelor clientilor. Metoda de obtinere este aceasta: se aplica straturi de grund si email colorat (mat sau lucios, in functie de preferinte) pe suprafata prelucrata. Pentru stralucire, se aplica lac transparent care ofera si o protectie sporita. Avantajele sunt multiple. Pe langa aspectul deosebit, mobila din MDF vopsit are o rezistenta crescuta la umiditate si la temperaturi inalte. Din acest motiv, este frecvent utilizata pentru bucatarii sau bai.

Orice defectiune, de tip zgarietura produsa prin manipularea mobilierului sau in alte situatii accidentale, poate fi remediata cu usurinta si cu rapiditate. Mai mult, nu exista riscul ca pelicula sa crape, atunci cand se afla in apropierea unei surse de caldura, cum ar fi langa aragaz. Dezavantajul poate fi pretul usor mai crescut decat cel in cazul MDF-ului de tip infoliat.

 

Producatorul expert in vopsire MDF si mobilier de calitate exceptionala

Daca esti interesat de acest tip de mobilier, cu siguranta iti va prinde bine o recomandare avizata. Este foarte important sa alegi cu grija producatorul cu care vei colabora pentru mobila la comanda, motiv pentru care venim in intampinarea ta cu numele unuia dintre cei mai renumiti. Este vorba de echipa numita Front-vopsit.ro, cu 10 ani de experienta pe piata producatoare de mobilier din Romania. Se ocupa de intreg procesul: de la debitare si frezare, pana la vopsire MDF si pune la dispozitia clientilor o paleta care depaseste 3500 de nuante. Poti alege direct de pe website-ul lor dimensiunea, modelul si culoarea si sa realizezi o comanda in doar 3 pasi simpli. Mai mult, beneficiezi de 5% discount, oferit prin promotie.

E momentul perfect sa iti remobilezi locuinta!

 

Date de contact

Tel: +4 0764 13 99 88

E-mail: contact@front-vopsit.ro

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password