USL:“Dacă Traian Băsescu ar vrea binele sistemului de sănătate, l-ar aduce înapoi în sistem pe Raed Arafat”

USL nu considera ca Traian Basescu este sincer cand spune ca el nu vrea sa atace SMURD sau ca nu vrea interese private in sanatate. Traian Basescu este in continuare preocupat mai mult de interese private decat de interesul pacientilor, cei care ar trebui sa fie principalii beneficiari ai sistemului de sanatate publica.
Daca ar vrea cu adevarat binele sistemului de sanatate, ar face tot ceea ce depinde de domnia sa pentru a-l aduce inapoi in sistem pe Raed Arafat, precum si pentru a-i stimula sa promoveze legea pe cei care sunt cu adevarat credibili – respectiv, profesionistii adevarati din sistem.
Sistemul de urgenta este, in continuare in pericol, si este nevoie de o regandire majora a legii din acest punct de vedere. De asemenea, atragem atentia despre riscul ca aceasta lege sa duca la scumpirea sanatatii pentru cetateni, mai ales daca nu se controleaza cu atentia modul in care s-ar deschide aceasta piata catre marii asiguratori.
Singurul lucru cu care suntem de acord este ca trebuie, intr-adevar, sa discutam in detaliu legea, fara sa ne concentram pe teme false. Aceasta lege nu poate fi adoptata pe termen scurt, fara o revizuire serioasa si fara o dezbatere cu cei mai credibili oameni din sistem.
Cel mai bun lucru pe care Traian Basescu l-ar putea face ar fi sa nu mai vorbeasca atat de mult despre aceasta lege, cel putin nu inainte sa se pronunte specialistii din sistem. Riscul cel mai mare ar fi ca, la adapostul unei intentii corecte – aceea de reformare si eficientizare a sistemului de sanatate publica – sa se distruga ceea ce functioneaza corect in prezent si sa se produca si mai multe probleme.

Biroul de presa al PSD
5 septembrie 2011

11.01.2012. 21:04


Acest articol n-are nici un comentariu.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password