Universitatea – între rectorii Gorun şi Chiriţescu

Ziarul Gorjului – Numarul 56


Cine s-a chinuit zilele trecute să afle cine mai conduce singura instituÅ£ie de învăţământ superior de stat din Tg Jiu trebuia să fie aproape doctor în dreptul muncii pentru a pricepe ce se mai întâmplă pe la Universitatea Constantin BrâncuÃ…Ÿi. După ce singur a anunÅ£at că va demisiona din postul respectiv, că tot a devenit Ã…Ÿef la Consiliul Academic, Economic Ã…Ÿi Administrativ, Adrian Gorun nu numai că i-a ignorat complet pe ziariÃ…Ÿtii care l-au întrebat de decizie a mai luat, dar nici măcar nu a părăsit funcÅ£ia, aÃ…Ÿa cum chiar el precizase.


Ezitările respective îl pun într-o postură „delicată†pe purtătorul de cuvânt de la UCB, Valentin Popa, oricât de prieten ar fi cu Gorun, trebuind să le spună ziariÃ…Ÿtilor ce a decis mai marele Ã…Ÿi mai tarele din universitate. Ultima veste rămasă pe Å£eavă pe această temă viza faptul că rectorul are la dispoziÅ£ie 30 de zile pentru a opta între una din funcÅ£ii Ã…Ÿi că, în consecinţă, nu îÅŸi dă demisia. Asta dacă nu cumva, între timp, s-o fi răzgândit din nou Ã…Ÿi o fi semnat hârtia cu pricina. Oricum, la cum spune Popa, Dorel ChiriÅ£escu are atribuÅ£ii de rector temporar, că cică interimar nu ar fi nici acesta.

ÃŽncurcate par căile domnului Gorun pe la UCB pentru neÃ…Ÿtiutorii din afara sistemului că devine inexplicabil de ce acesta Ã…Ÿi-a îndepărtat toată presa Ã…Ÿi, din transparentul de acum câteva luni, a devenit un om închis în propriile planuri, planuri pe care le Å£ine departe de cei care îl mai întreabă din când în când dacă mai demisionează sau, din contră, dacă s-a mai răzgândit, că timp e suficient pentru a da un răspuns. ÃŽn fond, 30 de zile e o nimic toată la doi ani de scandaluri.

Gigi Ciuncanu

16.10.2007. 23:46


Marcel 03.01.2009. 20:45

miratul 20.10.2007. 14:56

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password