Un val de aer polar a ajuns in Romania. Temperaturile au scazut drastic

Incepand de miercuri au scazut temperaturile in toata tara. Schimbarile drastice se datoreaza valului de aer polar ce strabate Romania in aceasta perioada.

„Racirea vremii afecteaza deja jumatatea de nord a tarii pentru ca masa de aer polar a patruns, coboara dinspre nord spre sud. Maine (miercuri n.r.) temperaturile maxime vor mai ajunge si in sudul tarii la 27, 28 de grade Celsius, in conditii in care astazi vom avea 34 de grade, la pragul caniculei, este un prim pas pentru ceea ce va urma.

Joi, vineri, sambata, temperaturile nu vor mai trece de 23 de grade Celsius, nici in extremitatea de sud a tarii. Temperaturile foarte scazute, de final de septembrie, inceput de octombrie. Doua anotimpuri astazi, toamna pe partea de nord a tarii si mijloc de vara in sud.

Luni, 23 septembrie, va fi echinochitul de toamna, este momentul in care noaptea va incepe sa creasca, sa fie mai lunga decat ziua. Incepe toamna astronomica.

Precipatiile vor fi slabe cantitativ, dar vor aparea. Maine sunt conditii de ploi slabe in sud, in sud-est, inclusiv in Bucuresti.

Pentru ca temperaturile vor scadea foarte mult, atat pe creste, cat si in depresiuni, vor fi temperaturi negative, noaptea si in prima partea a zilei, aceste temperaturi vor face ca precipitatiile sa devina lapovita si ninsoare pe creste, in special pe crestele Carpatilor Orientali, in cursul zilei de joi si de vineri, dar slabe cantitativ. Vor fi primii fulgi de zapada din aceasta toamna.

Este doar un puseu. De saptamana viitoarea, va reveni vremea placuta. Luni, marti, temperaturile vor creste din nou. Vremea se va incalzi peste tot”, a explicat Simona Capsuna, meteorolog Digi24.

 

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password