Umbla cu sabia pe stadă

fane 18.01.2009. 19:31

Mod de preparare:
Turna?i ap? în castron, pres?ra?i drojdia uscat? peste ap? ?i l?sa?i-o pân? se dizolv?, cam cinci minute. Ad?uga?i sarea ?i o?etul. Amesteca?i bine, pe urm? ad?uga?i treptat f?in?. Amesteca?i încet pân? când aluatul se înt?re?te ?i nu se mai lipe?te de castron (pute?i folosi un mixer). Pres?ra?i pu?in? f?in? pe plan?et? ?i pune?i aluatul pe ea. Fr?mânta?i-l bine (cam 5 minute) pân? devine elastic. Folosi?i o form? de pâine din Teflon, ca s? nu lipeasc?. Pune?i aluatul în form?. Acoperi?i-l cu un ?ervet ?i ?ine?i-l s? dospeasc? într-un loc cald, pân? când aluatul ajunge la marginea formei (cam 1-2 ore). Încinge?i cuptorul la 165 C (330F), pune?i pâinea la cuptor ?i l?sa?i-o cam 1 or?, pân? cap?t? o culoare frumoas? rumen?.
Pâinea coapt? în cas? este mai dens? decât cea cump?rat? din comer?, deci pentru a o pr?ji trebuie t?iat? în felii foarte sub?iri. Se p?streaz? în frigider.

Sfaturi: pâinea se poate l?sa la crescut în cuptor cu becul aprins

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password