Tobă şi caltaboşi


Ingrediente

– organele de la un porc (ficatul, rinichii, inima, urechile, limba)
– stomac ?i ma?e groase pentru caltabo?i
– 1 kg de carne de la gu?? cu mult? gr?sime
– 250 g ceap?
– sare ?i piper
– 1 vârf de cu?it enibahar
– 4 foi de dafin

Mod de preparare

Se spal? bine organele în ap? rece. Se taie în buc??i de 5 cm, se cur??? de pieli?e, cheaguri de sânge, etc. Se las? 10-15 minute în 3 p?r?i ap? ?i 1 parte o?et s? ias? orice eventual miros.

Carnea se spal? ?i ea ?i se taie în cuburi. Se pun la fiert în oala cu presiune
2 ore de când începe apa s? fiarb?. Este gata când începe s? pice carnea de pe os. P?stra?i zeama în care au fiert organele.
Se taie tot în buc??ele mai mici, de 2 – 3 cm. Împ?r?i?i carnea în dou? p?r?i. O parte trebuie s? con?in? urechile ?i limba, acestea de vor pune în tob?. Se ia burta ?i se coase cu sfoar? sub?ire pân? r?mâne o gaur? cu diametrul de 5 cm, cât s? pute?i pune buc??ile în burt?. Este destul de elastic? a?a c? pute?i ap?sa ?i îndesa buc??ile în partea cusut?, apoi turna?i din zeama p?strat? pân? umple?i burta ?i coase?i bucata r?mas?.

Se pune toba la fiert în zeama în care au fiert organele timp de o or?. Se în?eap? din loc in loc. Când este gata se scoate ?i se pune la presat între dou? toc?toare peste care se pune o greutate.

Între timp se c?le?te ceapa ?i se dau prin ma?ina de tocat organele ?i carnea r?mas?. Se umple ma?ul de caltabo? ?i se pune la fiert în aceia?i zeam? timp de 30 de minute de când a început sa fiarb?. Se în?eap? în mai multe locuri cu un ac sau o scobitoare ca s? nu plesneasc? la fiert. Dup? ce s-a fiert se las? la r?cit si se p?streaz? la frigider într-o cutie închisa etan?.

17.12.2008. 19:12


Acest articol n-are nici un comentariu.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password