Sufleu de ciocolata aromat
Ingrediente:
450 gr. ciocolat? cu lapte, 2 linguri?e gelatin?, 2 ou? mijlocii, separate, 600 ml frisc? neb?tut? (cu 29-35% gr?simi), 1 linguri?? cui?oare pisate. Pentru ornat: 150 ml frisc? neb?tut? (cu 29-35% gr?simi), 1/2 linguri?? cacao, figurine din ciocolat?.
Mod de preparare:
Se rupe ciocolata ?i se topeste într-un castron a?ezat deasupra unei crati?e cu ap? care fierbe mocnit. Nu se supraînc?lze?te. Se r?ce?te pu?in, f?r? ca amestecul s? se înt?reasc?. Se pune gelatina ?i 4 linguri de ap? fierbinte intr-un castron asezat deasupra unei cratite cu ap? fierbinte ?i se amestec? din când în când, pân? se dizolv?. Se las? s? se r?ceasc?, f?r? a se înt?ri îns?. Dac? se înt?re?te, totu?i, se înc?lze?te usor, pân? se retope?te.
Se tapeteaz? cu hârtie pergament o form? de sufleu (pentru a adera mai bine de marginile acesteia, se lipe?te cu scotch) cu capacitate de 1,1 litri ?i se unge u?or.
Se bat foarte bine albu?urile. Se bat fri?ca cu g?lbenu?urile pân? ce amestecul începe s?-?i p?treze forma. Se îcorporeaz? ciocolata ?i cui?oarele în fri?c?, apoi albu?urile; dup? aceea, gelatina. Se toarn? cu lingura în form? ?i se neteze?te suprafa?a. Se las? în frigider cel putin patru ore. Se îndep?rteaz? scotchul de pe hârtie. Pentru ca sufleul s? aib? marginea cât mai frumoas?, se ?ine un cu?it pe marginea formei ?i se apas? în sens contrar acesteia, în timp ce se desprinde cu grij? de pe hârtie. Pentru ornat: se pune fri?ca într-un cornet prev?zut cu un ?pri? în form? de stea ?i se traseaz? o bordur? spiralat?. Apoi se cerne cacao ?i, din loc în loc, se pun figurine din ciocolat?.
02.07.2008. 00:26
Acest articol n-are nici un comentariu.
0 Comments