Strămutat de lux, din nou în staff-ul mineritului?

Strămutat de lux, din nou în staff-ul mineritului?

Fosul director comercial al SNLO, Marian Urucu vrea să-şi strămute dosarul pentru a fi judecat de o altă instanţă, decât cea a Tribunalului Gorj.

Pe lângă învinuirea de a fi făcut trafic de influenţă, el este acuzat şi de rudele femeii de la care a cumpărat casa din Timişeni, de manipulare şi minciună.

Marian Urucu, ex-director în cadrul fostei Companii Naţionale a Lignitului Oltenia, actuala Societate Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO), trimis în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influenţă în dosarul „strămutaţilor de lux“, are şanse să ocupe din nou o funcţie de şef, pe la EMC Motru.

Surse din SNLO spun că acesta poate fi „reactivat“ fiind „moşul“ de botez al senatorului PRM de Gorj, Ilie Petrescu. Ba chiar, în urmă cu câteva luni, se vehicula numele lui, chiar pentru funcţia de şef al SNLO.

Marian Urucu este judecat separat de ceilalţi strămutaţi de lux, Ionel Manţog şi Ion Vulpe. DNA a citat şi o bătrână, Maria Novac, de la care, acesta, a cumpărat „pe doi lei“ o casă în satul Timişeni, pentru ca apoi, CNLO să-i construiască o vilă în cartierul Primăverii din Târgu Jiu.

Ca atare, femeia s-a constituit parte civilă în proces, fiind reprezentată în instanţă, de nora acesteia.

Marţi, 19 iunie, a fost primul termen de judecată, numai că Marian Urucu nu s-a prezentat, fiind prezentă doar nora femeii din Timişeni. În loc de prezenţă, completul de judecată a primit o cerere de strămutare a dosarului, judecarea acesteia fiind programatză pe data de 5 iulie.


„A minţit, a manipulat şi a corupt“

Imediat după şedinşţa de judecată, nora Mariei Novac a fost contactată de redacţia noastră. Aceasta ne-a declarat că Marian Urucu nu a binevoit să se prezinte la proces, cerând prin avocatul din oficiu, strămutarea dosarului.

„Cererea de strămutare a fost adresată Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Probabil că dosarul va fi mutat la Sibiu, acolo unde sunt judecaţi ceilalţi strămutaţi ai CNLO, Ionel Manţog şi Ion Vulpe. Nu ştiu ce să spun, voi afla în 5 iulie, atunci când este următorul termen. Cert este că prima oară l-am văzut pe Mariaqn Urucu, atunci când am fost audiaţi de DNA şi mi-a ajuns…Are un tupeu nemărginit. Vreau să spun că soacra mea a fost minţită şi manipulată, chiar coruptă de acest Urucu, sfârşind prin a-i vinde casa cu 150 milioane de lei.

Nu vreau decât să i se ofere cât are dreptul. Nici nu I-am văzut vila din Primăverii şi nici nu mă interesează. Soacra mea a fost pur şi simplu înşelată, nu numai de el ci şi cu concursul celor de la EMC Pinoasa, care au stat pe capul ei până au vândut casa din Timişeni.

Pot să vă mai spun că acesat Urucu i-a luat minţile, ca să spun aşa, soacrei mele, spunându-I că-i va angaja fiul, adică pe soţul meu, direct la SNLO. Bineînţeles că nu s-a întâmplat acest lucru, ulterior spunând că, de fapt, promisese că-l angajează la o unitate subordonată SNLO.

A minţit şi a manipulat, ăsta este adevărul. Numai aşa a reuşit s-o convingă pe soacra mea, o femeie bătrână… . Nu-mi vine să cred, că după câte a făcut, am auzit că acesta urmează să fie pus pe o funcţie destul de importantă în minerit. Nu-mi doresc decât ca acest dosar să nu fie strămutat, pentru că magistraţii sunt capabili să facă dreptate.

Până şi procurorii DNA au înţels cu cine au de-a face, mai ales că în fiecare declaraţie pe care a dat-o, Marian Urucu a spus altceva. La fel a făcut şi cu presa. A minţit prin ziare că soacra mea a fost la notariat cu cele două nepoate, şi ăsta nu e singurul neadevăr.

Mi-e teamă că, în condiţiile în care lucrează Justiţia azi, dosarul lui va fi strămutat…Ar fi o nedreptate crasă. Sper însă că, totuşi, nu se va întâmpla acest lucru“, a mai declarat nora femeii din Timişeni.

De la PRM, numai de bine

Marian Urucu este membru PRM, chiar vicepreşedintele organizaţiei judeţene. Întrebat dacă acesta va fi numit pe o funţie mai importantă decât cea pe care o ocupă în prezent – director al Carierei Roşiuţa -, preşedintele PRM Gorj, senatorul Ilie Petrescu a declarat: „Marian Urucu este un bun profesionist, a deţinut funcţii importante, a fost chiar secretar de stat în perioada PSD, timp de trei luni, prin detaşare.

A fost director comercial al SNLO, a fost şef de promoţie…e un specialist în domeniu.

Am avut o discuţie, dar mai demult, atunci când PD a ieşit de la guvernare. El poate ocupa orice funcţie….chiar şi cea de director general al EMC Motru. Şi ce dacă este Vasile Creţan acum?

Dar, este prematur să vorbesc, mai ales că Marian Urucu vrea să stea puţin deoparte, având probleme de sănătate…“, a mai precizat Ilie Petrescu. Mihaela C. Horvath

20.06.2007. 23:38


Comentarii

relu 18.08.2014. 01:43

MAXIM 24.03.2010. 10:52

eugenia cerogaru 21.06.2007. 13:53

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password