Şomerii din Dolj, Gorj si Mehedinţi vor fi şcoliţi în meseriile de frizer şi de lucrător finisor în construcţii

Reprezentantii Aliantei Civice a Romilor din Romania (ACRR) si Tinerii Romi pentru Unitate, Solidaritate si Transparenta – T.R.U.S.T au lansat, astazi, cursurile de formare profesionala in meseriile de frizer si de lucrator finisor in constructii. Cursurile se desfasoara la Liceul Spiru C. Haret din Craiova. La aceste cursuri pot participa somerii din Regiunea Sud-Vest Oltenia, din judetele Gorj, Dolj si Mehedinti, dar numai dupa ce au beneficiat de serviciile integrate de mediere si consiliere pe piata muncii. Doritorii se pot adresa la sediul Centrului Local de Resurse pentru Ocupare (CLRO, situat in Craiova, pe strada Romania Muncitoare, nr. 74) sau pot obtine informatii direct la TelVerde 0800.800.384 sau 0251/419.044. In noiembrie 2011, cele doua organizatii au lansat cursurile de formare profesionala in meseriile de lucrator in alimentatie si de antreprenor.
Absolventii acestor cursuri vor obtine un certificat de calificare recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, care va fi eliberat de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor – CNFPA.
Aceasta actiune face parte din proiectul “Dezvoltare durabila prin acces egal pentru toti pe piata muncii”, care isi propune sa ajute 2.000 de persoane din Regiunea Sud-Vest Oltenia care nu au un loc de munca in a-si deprinde abilitati de relationare cu angajatorii. Programul se desfasoara pe o perioada de 18 luni si vizeaza explicit, dar ne-exclusiv, persoanele de etnie roma. Grupul tinta va fi impartit in 1.800 de persoane inactive si 200 de someri de lunga durata din judetele Dolj, Gorj si Mehedinti si va beneficia de o serie de masuri de insertie pe piata muncii in Regiunea Sud-Vest Oltenia. Proiectul mai vizeaza si persoane care au parasit de timpuriu scoala.
Pentru a veni in ajutorul somerilor din Regiunea Sud-Vest Oltenia, ACRR si T.R.U.S.T le-au pus acestora la dispozitie si un numar de telefon gratuit, de tip TelVerde – 00.800.800.384 – unde somerii din judetele Gorj, Dolj si Mehedinti au sunat si au intrat in legatura cu expertii celor doua organizatii. In ultimele luni, reprezentantii celor doua organizatii au organizat periodic intalniri cu cei care isi cauta un loc de munca, pentru a-i ajuta pe acestia sa-si intocmeasca un CV, sa sustina un interviu pentru angajare si sa-i motiveze pentru a-si gasi o slujba.
Proiectul “Dezvoltare durabila prin acces egal pentru toti pe piata muncii” beneficieaza de o finantare de 2.083.481 lei din Fondul Social European (FSE), prin intermediul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Organismul Intermediar Regional P.O.S.D.R.U., Regiunea Sud-Vest Oltenia, Axa Prioritara 5 “Promovarea masurilor active de ocupare”, Domeniul Major de Interventie 5.1. “Dezvoltarea si Implementarea masurilor active de ocupare”.

Pentru detalii, persoanele de contact sunt:
Alin Banu, telefon: 0740.101.063
Amalia Diaconescu, telefon: 0752.112.352

11.01.2012. 20:58


Acest articol n-are nici un comentariu.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password