Sirop de trandafiri

Ingrediente: Petalele de la 50 trandafiri parfuma?i, un pachet sare de l?mâie, 1 1/2 kg zah?r la 1 litru zeam?

Mod de preparare: Se aleg petalele de la 50 trandafiri parfuma?i (pentru dulcea??), f?r? s? li se taie partea alb?. Se fierb în clocote, 10 minute, în 4 litri ap? împreun? cu nu pache?el cu sare de lamiie. Zeama se las? acoperit? pân? a doua zi, apoi se filtreaz? prin tifon pe care s-a a?ezat un strat sub?ire de vat?. La 1 litru zeam? se pune 1 kg zah?r; se amestec? pe foc, pân? când se dizolv? zah?rul, apoi siropul se las? s? fiarb? în clocote 10 minute, într-un vas mare. Se supravegheaz? îndeaproape, deoarece spuma care se formeaz? d? repede în foc. Se amesteca în timpul fiertului ca s? dispar? spuma. Siropul se toarn? clocotit în sticle (ca ?i bulionul), care se vor lega cu celofan, se vor pune în paturi ?i se vor l?sa astfel pân? a doua zi, ca s? se sterilizeze. Se poate pune 1 1/2 kg zah?r la 1 litru zeam?. Siropul se fierbe numai 1- minute, ca s? se distrug? fermen?ii, apoi se ia spuma. Se poate turna ?i rece în sticle. Acestea se vor lega simplu, deoarece siropul nu va mai fermenta ?i nici nu va mai muceg?i, oricât timp se va ?ine dezlegat. Nu trebuie s? se astupe cu dopuri care au fost folosite la vinuri, ci numai cu dopuri noi sau cu celofan.

25.06.2008. 06:03


Acest articol n-are nici un comentariu.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password