Simona Halep a pierdut în faţa Sharapovei, dar a câştigat respectul întregii lumi

Juc?toarea Simona Halep, locul 4 WTA ?i cap de serie num?rul 4, a pierdut finala turneului de Grand Slam de la Roland Garros, dup? ce a fost învins?, sâmb?t?, cu scorul de 6-4, 6-7 (5), 6-4, de rusoaica Maria ?arapova, locul 8 WTA ?i cap de serie num?rul 7.

Ajuns? pentru prima dat? în finala unui turneu de Grand Slam, Simona Halep, locul 4 WTA înainte de Roland Garros, a f?cut un meci extraordinar împotriva Sharapovei, dovedindu-se a fi un adversar care va pune mari probleme pe viitor, dup? cum a afirmat chiar Maria Sharapova.

Pe parcursul meciului, au fost îns? extrem de multe momente controversate.
Foarte multe s-au legat de întîrzierea punctelor pe serviciul Mariei ?arapova, dar ?i de arbitrul Kader Nouni, care nu a luat nici o decizie împotriva rusoaicei.
Sharapova a continuat s? întârzie foarte multe punctele, regula fiind ca juc?torul s? nu
î?i acorde mai mult de 25 de secunde între puncte.

Primul avertisment a fost abia dup? peste dou? ore de joc, iar cunoscu?i jurnali?ti interna?ionali au luat foc dup? deciziile arbitrului ?i întîrzierile repetate ale ?arapovei. ?i Brad Gilbert, fostul antrenor al lui Agassi ?i Roddick, sau Tracy Austin, fost num?r 1 mondial, au comentat negativ.

Brad Gilbert: “Arbitrajul, o rusine. Am senzatia ca Sharapova putea sa stea si 35 de secunde intre primul si al doilea serviciu”

Brad Gilbert (fostul antrenor al lui Andre Agassi, Andy Roddick si Andy Murray) l-a atacat pe arbitrul Kader Nouni pentru faptul ca i-a permis Mariei Sharapova sa traga de timp intre puncte. “E ridicol sa nu dai avertisment pentru intarzierile Sharapovei. Am sentimentul ca Maria putea sa stea si 35 de secunde intre puncte intre primul serviciu si al doilea”, a precizat Gilbert.

Americanca Tracy Austin ?i mai mul?i jurnali?ti interna?ionali de la publica?ii din SUA sau Europa au luat foc. Au fost deranja?i de întîrzierile ?arapovei, de pauza prea mare de vestiar pe care a luat-o sau de arbitrajul slab al lui Kader Nouni.

“Trebuie s? le admiri pe ?arapova ?i pe Simona Halep. Ru?ine îns? pentru arbitrajul slab al lui Kader Nouni”, a scris ?i Mike Dickson, de la Daily Mail.

“Cît de lung? este aceast? pauz? de vestiar? ?arapova a ignorat regulile de timp tot meciul. Din p?cate, Nouni un arbitru foarte slab”, l-a completat indirect Barry Flatman, de la Sunday Times.

Meciul s-a decis în setul 3, la scorul 4-4, când Simona reu?ise re-break-ul.
La începutul game-ului de serviciu al Simonei, o minge trimis? de Maria ?arapova foarte lung, pe linia din spate a terenului, e atins? de românc?, dar nu suficient pentru a o retrimite în terenul advers.

Arbitrul de linie a strigat “out”, îns? cel de scaun, francezul Kader Nouni, a coborît ?i a cercetat urma, hot?rînd c? mingea a fost bun?. De altfel, hawk-eye-ul folosit pe grafica tv a confirmat decizia lui.

Apoi îns?, Nouni i-a comunicat lui Halep c? punctul îi va reveni Mariei ?arapova. “Am crezut c? se va rejuca pentru c? atinsesem mingea”, a explicat Simona dup? meci, “dar regula e alta. Dac? nu o trimit dincolo de fileu, nu se poate repeta. Cred c? a fost un moment foarte important. M-am enervat ?i apoi n-am putut s?-mi gestionez emo?iile. Nu m-am mai concentrat la fel de bine pe punctele urm?toare. Mi-a t?iat elanul, n-am mai avut energia necesar? pentru ce a urmat”
.

Sharapova a f?cut atunci break-ul la zero, apoi s-a impus cu 6-4. “Asta e via?a. Am gre?it, trebuie s? înv?? din asta. De acum încolo, în momentele importante voi ?ti ce s? fac. Trebuie s? privesc înainte, s? muncesc mai mult ?i s? ajung s? joc mai multe finale”
, a declarat Halep la finalul partidei.

În urma performan?ei de la Roland Garros, Halep va primi 1300 de puncte WTA ?i un cec în valoare de 825.000 de euro ?i va urca pe locul 3 in clasamentul WTA, dupa americanca Serena Williams si chinezoaica Na Li.
Gsp.ro

08.06.2014. 23:58


Acest articol n-are nici un comentariu.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password