Secţiile de votare vor fi deschise între orele 7 şi 21

Ziarul Gorjului

Românii care vor vota duminică, referendumul privind votul uninominal Ã…Ÿi candidaÅ£ii pentru Parlamentul European vor merge în aceeaÃ…Ÿi clădire, dar vor fi nevoiÅ£i să treacă pe la două comisii, vor primi două buletine de vot Ã…Ÿi vor introduce buletinele în două urne distincte.
La nivelul ţării vor fi organizate 17.340 de secÅ£ii de votare, pentru ambele procese. DistincÅ£ia între cele două evenimente va fi dată de un indicativ suplimentar “RVU†de la referendum vot uninominal.

Cei care nu se află în Å£ară vor putea să îÅŸi spună părerea atât despre viitorii parlamentari europeni, cât Ã…Ÿi despre votul uninominal. 181 de secÅ£ii de votare vor fi organizate în străinătate.

ÃŽn ceea ce îi priveÃ…Ÿte pe militarii aflaÅ£i în teatrele de operaÅ£iuni, Ã…Ÿi ei se vor putea pronunÅ£a pe 25 noiembrie. AceÃ…Ÿtia vor putea vota fie în secÅ£iile organizate în teatrele de operaÅ£iuni, fie la reprezentanÅ£ele diplomatice ale României. Există soluÅ£ii Ã…Ÿi pentru cei care nu se află duminică în localitatea de domiciliu. AceÃ…Ÿtia pot vota pe listele electorale suplimentare după ce vor completa o declaraÅ£ie pe proprie răspundere prin care precizează că nu au votat Ã…Ÿi în alte circumscripÅ£ii.
SecÅ£iile de votare se vor deschide la ora 7.00, iar buletinele de vot pot fi depuse în urne până la ora 21 atât pentru referendum, cât Ã…Ÿi pentru alegerile europene.

20.11.2007. 22:26


Acest articol n-are nici un comentariu.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password