Scrisoarea de intentie cu FMI: Selectia noilor manageri ai firmelor de stat va incepe in august

Guvernul s-a obligat sa interzica prelungirea dupa 1 ianuarie 2012 a contractelor de management existente la companiile de stat, iar procesul de selectie va fi unul international, asa cum a scris HotNews in premiera. Sunt vizate nu doar posturile de CEO ci si cele de directori financiari, pentru posturi putand candida si actualii manageri, se arata in Scrisoarea de Intentie publicata miercuri seara de Fondul Monetar. Noii manageri vor avea puteri depline pentru a opera modificarile pe care le vor considera necesare.

De asemenea, membrii consiliilor de administratie vor fi selectati cu atentie si verificati de c?tre exper?i independen?i pentru a se asigura c? acestia sunt pe deplin califica?i s?-?i exercite atributiile. “Procesul de cautare va demara in luna august”, mai noteaza autorii scrisorii.

Descarca din atasament textul integral al Scrisorii de Intentie

Cele 154 de firme de stat monitorizate in cadrul Acordului vor disponibiliza aproape 7.000 de angajati pana cel tarziu la sfarsitul lunii septembrie a acestui an, se mai arata in document.

Cele mai semnificative disponibilizari vor fi efectuate de companiile de transport feroviar, adica CFR Marfa- 3.000 de posturi, CFR SA – 1.500 de posturi si CFR Calatori – 1.000 de posturi.

30.06.2011. 12:31


Acest articol n-are nici un comentariu.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password