Scrisoare din partea ALDE Dolj catre Calin Popescu Tariceanu: „Cum puteti sa mai spuneti romanilor ca sunteti aparatorul drepturilor si libertatilor?”

Dupa ce Biroul Politic Executiv a decis dizolvarea ALDE Dolj, reprezentantii filialei au transmis o scrisoare catre Calin Popescu Tariceanu.

„Noi, vicepresedinti si membri ai Biroului Politic Teritorial ALDE Dolj, presedinti ai organizatiilor locale, primari, viceprimari, Consilieri municipali si locali, lideri ai OFLDE Dolj si TLDE Dolj,

Va scriem aceste randuri dezamagiti si revoltati. Dezamagiti de modul in care ne-ati inselat asteptarile si in care lasati sa fie calcate in picioare toate eforturile si resursele pe care vi le-am alocat, cu devotament si incredere, in toti acesti ani. Revoltati de modul in care incercati sa anihilati munca noastra de a cladi o organizatie care a trecut pragul electoral la toate confruntarile in ultimii trei ani.

(…) Cum poate un om cu profilul dumneavoastra politic sa accepte ca un functionar de partid -l-am numit pe dl. Chitoiu- sa dizolve dintr-un condei o intreaga organizatie cu mii de membri si alte mii de simpatizanti.

Cum puteti sa mai spuneti romanilor ca sunteti aparatorul drepturilor si libertatilor cand, in partidul pe care il conduceti, dreptul la opinie si libertate de exprimare sunt sanctionate drastic cu excluderi, radieri si dizolvari? Cand, in sfidarea oricaror norme democratice minimale nu acceptati ca alesii partidului, cei care au un alt punct de vedere, sa si-l apere in instantele partidului? Cum puteti sa tineti in brate niste oameni care nu au produs performante de cand sunt in partid si sa dati afara pe cei care au dovedit, prin rezultate, fidelitatea fata de partid si l-au construit de la zero, ducandu-l in Parlament?

Suntem in 2019, domnule Tariceanu, nu in 1989! Avem o lege a partidelor politice care trebuie respectata, avem un Statut pe care nu aveti dreptul sa va stergeti picioarele. Dorinta si interesul personal al liderilor de partide nu trebuie sa mai tina loc de reguli, legi si statute! Democratia de laborator nu e democratie. Nu suntem argati pe mosia unui lideri, indiferent de numele sau! Am vrut un parteneriat cu dumneavoastra, nu o relatie de tip palmasi-boier! V-am primit de atatea ori cu simpatie si incredere la Craiova. De ce nu veniti dumneavoastra sa dizolvati la fata locului organizatia, pentru a vedea reactia oamenilor? Va vom primi asa cum se cuvine!…

De ce nu veniti dumneavoastra de mana cu noul presedinte al oraganizatiei sa ni-l impuneti? Ati avut macar curiozitatea, asa cum faceati candva sa aflati cine este persoana care va este prezentata ca solutia pentru functia de presedinte al Dolj? Aceasta este democratia interna intr-un partid liberal de secol 21, domnule Tariceanu? Chiar v-ati pierdut de tot onoarea si busola politica? Oare ati purtat o masca de liberal adevarat, in toti acesti ani, si acum va vedem adevarata fata? V-ati dat mult prea usor pe mana unor oameni care va vor murdari iremediabil intreaga cariera politica, dar pe care nu-i vom lasa sa distruga partidul. Chiar asa domnule Tariceanu. Ati ales la final de cariera tranzactionismul in loc de liberalism?
Spuneti-ne noua si in general opiniei publice daca ati luat aceste decizii cu pistolul la spate?!

Va cerem, acum in ceasul al 12-lea sa opriti deziciile nestatutare si antidemocratice privind excluderile, rand pe rand, ale liderilor ALDE care nu va convin. Va cerem sa anulati decizia de dizolvare a organizatiei judetene si sa ordonati (insa) secretarului general sa inceteze difuzarea prin judet a unei liste artificiale cu noua conducere a organizatiei judetene, lista pe care nu o recunoastem chiar daca numele unora dintre noi figureaza in ea. Nu suntem pioni pe tabla de sah a domnului Chitoiu. Va cerem sa retrageti increderea politica secretarului general Daniel Chitoiu, omul care face atat de mult rau ALDE in aceste zile. Va cerem sa faceti demersurile statutare pentru convocarea Congresului partidului, la care sa participe cu drepturi nestirbite toti cei pe care ati anuntat ca i-ati exclus, intr-o sedinta informala.

Cautati in interiorul dumneavoastra mintea romanului cea de pe urma si ascultati de ceea ce va spunea ea sa faceti. Nu va jucati, domnule Tariceanu, cu destinele noastre si ale organizatiei Dolj, in care am pus atata suflet, sperante si foarte multa munca! Nu distrugeti ALDE cu buna stiinta, domnule Tariceanu! Ce parinte e acela care isi omoara propriul copil?!”, se transmite prin intermediul scrisorii.

 

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password