Scrisoare deschisa adresata domnului Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene

Modul abuziv prin care Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, incearca sa legalizeze votul prin corespondenta, ne determina sa va adresam aceasta scrisoare, pentru a atrage atentia asupra unor fapte ilegale ce se desfasoara in aceasta tara. Solicitam Comisiei de la Venetia sa nu avizeze favorabil proiectul de lege privind votul prin corespondenta, deoarece in caz contrar, vom fi martorii unei imense nedreptati cauzata de frauda pe care actuala putere o pregateste pentru alegerile parlamentare din 2012 si prezidentiale din 2014.
Cunostem faptul ca, institutia dvs., Comisia Europeana, a initiat proiectul Cyber Votel5, tocmai pentru a facilita si securiza votul pentru cetatenii aflati in afara tarii, votul electonic fiind in momentul de fata o solu?ie analizat? de un num?r din ce în ce mai mare de ??ri si care este folosit deja in 10 tari de 7 ani, optiune ignorata de minister.
Modalitatea de vot destinata romanilor din afara tarii propusa de Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, este o metoda incorect abordata si incoerenta. Este un proiect care nu are la baza o documentatie aprofundata, variantele alternative, mult mai eficiente, fiind ignorate total printr-o informare incompleta sau chiar prin dezinformare. Mai mult, birocratia propusa prin acest proiect de lege, fluxul excesiv de documente, va duce cu siguranta la scaderea numarului de votanti din diaspora. Pe site-ul ministerului, la sectiunea expunere de motive cu privire la acest proiect de lege, la Sectiunea 6, apare faptul ca au loc consultari cu “profesori universitari si reprezentanti ai unor organizatii neguvernamentale”. Nu apare insa nici cine sunt acesti profesori universitari, nici care sunt opiniile acestora si nici pe ce considerente s-a ajuns la varianta proiectului final prezentat.
La o dezbatere cu privire la acest proiect de lege sustinuta la Ministerul de Externe, Organizatiile Non-Guvernamentale si-au exprimat dezacordul cu privire la acest proiect de lege, care va duce la fraudarea alegerilor viitoare. Cetatenii romani intr-o proportie mare sunt, de asemenea, impotriva acestui mod de a vota. Toate aceste considerente sunt ignorate total de ministrul Baconschi.
Gravitatea acestor ignorante, ne determina sa va solicitam anularea acestui proiect de lege, care duce la frauda, distorsioneaza principiile statului de drept si creeaza cale libera pentru abuzuri.

Deputat Cristian Rizea
Presedinte PSD Diaspora

10.02.2011

18.05.2011. 12:07


Acest articol n-are nici un comentariu.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password