SĂNĂTATE / Sfecla roşie recomandată la cura de slăbire


Aproape c? s-a instalat sezonul rece, iar organismul nostru are nevoie, din ce în ce mai mult, de substan?e nutritive pentru prevenirea sc?derii sistemului imunitar.
Salatele din r?d?cinoase sunt un adev?rat dar al naturii ?i sunt cunoscute pentru con?inutul bogat în potasiu. F?-?i un obicei ?i consum?-le în orice parte a zilei.
Iat? câteva propriet??i ale sfeclei ro?ii:

– O salat? cu sfecl? te va ajuta s? te sim?i mult mai bine dac? ai r?cit. Aceasta con?ine vitamina C.

– Dac? vrei s? sl?be?ti atunci trebuie s? ?tii c? sfecla ro?ie este s?rac? în calorii. Ea are un puternic efect remineralizant. 100 g de sfecl? con?in 60mg de sodiu, 250 de mg de potasiu, 25 mg de calciu ?i 35 mg de fosfor.

– Sfecla ro?ie previne cancerul deoarece opre?te multiplicarea celulelor canceroase din organism, ?inând departe diferitele tumori.

– Ficatul ?i rinichii sunt ?i ei îndrept??iti. Consum? diminea?a pe stomacul gol un pahar de suc de sfecl? ?i ameliorarile nu vor întârzia s? apar?. Dac? nu î?i place gustul simplu al acesteia atunci îl po?i amesteca cu suc de morcovi proaspe?i ?i castravete.

– Sfecla este necesar? pentru cei cu un temperament mai expansiv. Aceasta are un efect calmant.

– Dac? suferi de hipertensiune, sfecla ro?ie normalizeaz? ritmul cardiac.

– Dac? urmezi o cur? de detoxifiere atunci sfecla ro?ie cur??? organismul de toxine ?i distruge depozitele de gr?sime.

– Sfecla ro?ie trateaz? ?i problemele de infertilitate. Antioxidan?ii din aceasta ?i acidul folic rezolv? problemele de acet gen.

IMPORTANT !
Leguma consumat? proaspat? are de dou? ori mai mult acid folic ?i potasiu decât cea fiart?, iar coapt? în cuptor ?i amestecat? cu hrean r?zuit, sare si pu?in o?et este de-a dreptul delicioas?.

05.11.2008. 10:46


Carmen 18.11.2011. 11:12

margareta 12.03.2011. 11:35

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password