România va ieşi din criza economică peste trei ani sau mai mult

Institutul de Proiecte pentru Inovatie si Dezvoltare (IPID) a solicitat CURS – Centrul de Sociologie Urbana si Regionala realizarea unui sondaj de opinie national pe teme economice, sociale si politice.

Peste trei sferturi dintre cei intervievati sustin ca lucrurile merg intr-o directie gresita in Romania si peste jumatate considera ca o duc mai prost sau mult mai prost, comparativ cu anul 2009. Majoritatea respondentilor (64%) sustin ca actuala criza economica le-a afectat veniturile gospodariei intr-o mare masura sau in foarte mare masura.

Cei mai multi respondenti (64%) se indoiesc de capacitatea actualului guvern de a scoate tara din criza. In ceea ce priveste prioritatile guvernului, crearea de locuri de munca, cresterea pensiilor si a salariilor sunt principalele 3 probleme care ar trebui rezolvate. Aproape un sfert dintre cei intervievati (ori 24%) considera ca nu ar trebui sa plateasca nici un impozit la stat.

54% dintre respondenti considera ca Romania va iesi din criza economica peste 3 ani sau mai mult.
Sondajul a fost realizat intre 4-14 februarie 2010 pe un esantion de 3000 de respondent cu varste de la 18 ani in sus din mediul urban si rural. Interviurile au fost realizate fata fata-in-fata la domiciliul respondentilor folosind un chestionar elaborat de experti CURS si ai IPID.

In ceea ce priveste principalele teme abordate in sondaj acestea privesc situatia actuala a Romaniei, starea economica a populatiei, opinia cetatenilor fata de prioritatile si capacitatea guvernului de a adminstra criza economica.

18.02.2010. 13:14


Acest articol n-are nici un comentariu.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password