Recunoasterea diplomelor:final fericit pentru cei care au dat in judecata Universitatea Spiru Haret

Noi procese castigate irevocabil
Noi hotarari castigate irevocabil in cazul absolventilor din promotia 2009 Spiru Haret, atesta solutia de fond, singura de altfel, pentru cei care au avut de suferit in urma scandalului iscat in urma cu 3 ani, care a lasat zeci de mii de absolventi fara diploma.
Ignorata de autoritatile care ar fii putut rezolva aceasta situatie, problema absolventilor Spiru Haret continua si in ziua de astazi. Temeiul legal mult asteptat si promis de fostul ministru al educatiei, intarzie sa apara si in cazul noului guvern. In tot acest timp, mii de procese s-au derulat in toata tara intrucat absolventii s-au organizat in grupuri pentru a-si recunoaste dreptul in instanta.
Ce procese s-a castigat?
Dreptatea nu a intarziat sa apara, noi hotarari irevocabil castigate, demonstreaza ca singura modalitate de a obtine ceea ce li se cuvine de drept acestor oameni, este apelul la instantele de judecata. Sunt mii de procese in toata tara si, rand pe rand, mii de sentinte favorabile incep sa apara. Numai saptamana aceasta s-au rezolvat urmatoarele dosare, reprezentate de Casa de avocatura Coltuc :
I. Dosarul nr. 7885/2/2011 inregistrat la Curtea de Apel Bucuresti cu urmatoarea Solutie: Admite cererea de interventie principala;. Obliga parata Universitatea Spiru Haret sa elibereze reclamantilor si intervenientilor diploma de licenta si suplimentul de diploma;
II. Dosarul nr. 4158/2/2011 inregistrat la Curtea de Apel Bucuresti cu urmatoarea Solutie: Admite cererea de interventie principala;. Obliga parata Universitatea Spiru Haret sa elibereze reclamantilor si intervenientilor diploma de licenta si suplimentul de diploma;
III. Dosarul nr. 5168/2/2011 inregistrat la Curtea de Apel Bucuresti cu urmatoarea Solutie: Respinge exceptiile de inadmisibilitate si lipsei calitatii procesuale pasive formulate de MECTS. Admite în parte actiunea. Obliga parata Universitatea Spiru Haret sa elibereze reclamantilor si intervenientilor diploma de licenta si suplimentul de diploma.
Care este motivul pentru care s-a dat castig de cauza?
Avocat Coltuc Marius, fondatorul Casei de Avocatura Coltuc, casa ce s-a ocupat de mii de astfel de procese sustine ca „o instiutie de invatamant care inscrie studenti si elibereaza diplome la formele de invatamant cu frecventa redusa si la distanta, fara a fi parcurs procedura obligatorie pentru autorizare, nu este indreptatita sa inmatriculeze, sa elibereze diplome, sa desfasoare procesul de invatamant pentru formele de invatamant care nu au parcurs etapele obligatorii ale creditarii si autorizarii provizorii. Din actele pe care absolventii in cauza le-au depus la dosar nu rezulta ca s-au inscris la o specializare si la o forma de invatamant pentru a caror organizare USH nu avea autorizare sau acreditare provizorie.”
Pe blogul Casei de Avocatura Coltuc se pot regasi hotarari castigate irevocabil in procese cu USH, precum si testimoniale ale celor care au obtinut raspunsuri pozitive in astfel de procese. Odata cu declaratiile absolventilor, pe blog pot fi regasite si modele de cereri de chemare in judecata pentru recunoasterea diplomelor .
Despre Casa de avocatura Coltuc
Fondata in anul 2005, dupa o indelungata experienta in domeniu, Casa de Avocatura Coltuc a reusit sa se integreze pe deplin in piata juridica din Romania, oferind clientilor sai servicii profesionale prompte si eficiente. Departamente: recuperari creante, litigii, consultanta, registrul comertului, marketing si relatii cu clientii.
Pentru detalii:
Av.Coltuc Marius
0745150894
avocat@coltuc.ro
www.coltuc.ro/blog

24.02.2012. 12:10


Acest articol n-are nici un comentariu.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password