Putere maxima de incalzire a casei cu focarele seminee potrivite

Semineul este o alternativa foarte buna la sistemele obisnuite de incalzire a unei case. Daca in trecut semineele erau folosite doar pentru case care permiteau si instalarea unui cos de fum, acest sistem a evoluat atat de mult incat poti gasi un semineu potrivit chiar si pentru baia unui apartament. In functie de spatiul pe care doresti sa il incalzesti, trebuie sa stii ca puterea unor astfel de sisteme de incalzire este data de focare seminee potrivite.

Ce este un focar semineu?

Un focar pentru semineu este un element component al unui semineu, care asigura arderea combustibilului (gaz sau lemn) in conditii sigure. Focarele determina puterea de incalzire a unui semineu si protejeaza casa in mod eficient impotriva emisiilor de dioxid de carbon sau alte gaze produse in urma arderii. De asemenea, au un geam special care protejeaza foarte bine impotriva murdaririi din cauza cenusei sau fumului.

Focarele incalzesc o locuinta prin radiatie sau convectie. Prima varianta se refera la transferul de caldura de la semineu catre zonele reci ale incaperii. Incalzirea prin radiatie asigura o caldura uniforma, de la podea pana la tavan, incalzind inclusiv obiectele de mobilier. A doua varianta, convectia, incalzeste doar aerul rece, evitand irosirea energiei si a puterii pe obiectele de mobilier. Totusi acest tip de incalzire nu este uniform, deoarece circularea constanta a aerului va determina o diferenta intre podea si tavan.

Ce tipuri de focare seminee exista?

Expertii in sisteme de incalzire construiesc si comercializeaza orice tip de focare seminee existente.

In functie de semineele pentru care se potrivesc regasim:

  • Focare frontale: potrivite pentru semineele incastrate in perete sau asezate langa un perete drept;
  • Focare duble: care au in componenta un gem dublu care protejeaza flacarile. Potrivite pentru semineele independente care pot fi asezate oriunde in casa;
  • Focare pe colt: special destinate semineelor cu amplasare pe colt.

In functie de materialul din care sunt confectionate avem:

  • Focare din fonta;
  • Focare din otel captusite cu samota.

Diferentele cele mai importante dintre aceste doua tipuri de focare sunt:

  • Focarele din fonta se incalzesc intr-un timp mult mai scurt fata de focarele din otel, insa acestea din urma mentin caldura in casa pe termen mai lung;
  • Focarul din otel are nevoie de mai multa ingrijire fata de celalalt tip de focar datorita samotei care prezinta risc de spargere o data la cativa ani.

In functie de combustibilul ales distingem:

  • Focare pe gaz;
  • Focare termosemineu;
  • Focare pe lemne.

Cel mai important criteriu in alegerea focarul si implicit al semineului potrivit este spatiul pe care doresti sa il incalzesti. Cu cat spatiul este mai larg, cu atat vei avea nevoie de un focar mai rezistent in timp, dar si de dimensiuni mai mari.

Alege calitatea si profesionalismul

Echipa Seminee Expert este definita prin profesionalism, experienta si atentie la fiecare detaliu. Firma exista pe piata de mai bine de un deceniu si este specializata in construirea si comercializarea de seminee, accesorii seminee, focare, sobe si cosuri de fum.

Firma se dedica constant perfectionarii, participand la cursuri si traininguri de profil. Colaborarea cu ingineri, sculptori, arhitecti, pietrari asigura un plus de incredere in produsele oferite.

Pe langa produsele standard comercializate aici pe site, seminee-expert.ro te ajuta in personalizarea oricarui produs din portofoliu, in functie de dorintele si necesitatile tale.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password