PSD/Răspunsul presedintelui Comisiei Europene la scrisoare deschisa

Jose Manuel Barroso;,President of the European Commission

Brussels ,
BARROSO (2011) 173549
BARROSO (2011) 432949

Stimate D-le Rizea,

Va multumesc pentru scrisoarea de pe 16 februarie in legatura cu propunerea legislativa a votului prin e-mail, propunere dezbatuta momentan in Romania.
Votatul in campania electoarala este o modalitate esentiala de exprimarea a drepturilor cetatenilor de a participa la viata democratica a Uniunii Europene, care este un drept de necontestat in Articolul 10(3) a Tratatului Uniunii Europene.
Comisia nu detine o putere generala de a interveni in domeniul alegerilor. Ar putea actiona in acest sens doar daca legislatia Uniunii Europene ar fi implicata.
Legislatia UE garanteaza cetatenilor Uniunii dreptul de a participa la alegeri, in statele membre UE, chiar si fara a avea nationalitatea statului respectiv. Aceste drepturi au fost implementate in cadrul Directivei 94/80/EC si respectiv 93/109/EC, care prezinta de asemenea detaliat aceste drepturi. Principiile generale in legatura cu alegerile Parlamentului European, aplicate in cadrul tuturor statelor membre, sunt detaliate in Articolul 1976, ce priveste votul in statele membre a Parlamentului European, ce garanteaza totodata ca alegerile sunt sustinute de principiul dreptului la un vot liber si in secret.
Alte aspecte legate de responsabilitatea statelor membru in cadrul algerilor, includ participarea cetatenilor la alegerile nationale si aspecte tehnice detaliate in ceea ce presupune votul prin e-mail. Ca urmare, regret sa va informez ca nu este posibil pentru Comisie sa intervina in aceasta problema.

Cu respect,
Jose Manuel Barroso

D-lui Cristian Rizea
Presedinte
PSD Diaspora
Palatul Parlamentului
Str. Izvor nr 2-4, sect 5
RO – BUCURESTI

18.05.2011. 12:10


Acest articol n-are nici un comentariu.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password