Protejeaza-ti gradina de legume cu un Erbicid Stomp

Gradina de legume este precum copilul tau. O ajuti sa se nasca, o cresti de zero si o ingrijesti cu multa dragoste.

 

Buruienile din gradina de legume sunt o adevarata bataie de cap si daca nu te impui in fata lor cu un erbicid stomp, exista riscul ca intreaga ta munca sa fie compromisa.

 

Daca vrei sa te bucuri de legume sanatoase si fericite foloseste erbicid stomp

 

Ultimul lucru pe care gradinarii si-l doresc este sa isi vada gradinile distruse. Vestea buna este ca exista diverse metode pentru a preveni si controla buruienile, iar daca acestea sunt foarte rezistente, se poate aplica erbicid stomp, care functioneaza la sol.

 

Buruienile pot distruge tot entuziasmul unui gradinar si exista multe persoane care au abandonat lupta. In mijlocul verii, chiar cand mai aveau putin pana se puteau bucura de roadele muncii lor, unii gradinari se dau batuti in fata buruienilor si prefera sa meraga la piata sa-si cumpere cele necesare, decat sa se chinuie in continuare. Probabil daca ar fi aflat mai devreme despre erbicid stomp s-ar fi putut mandri cu o gradina de legume minunata.

 

Si in gradinarit se aplica zicala “este mai simplu sa previi decat sa repari”. Cel mai bun mod de a controla buruienile este sa incepi cu prevenirea. Pe erbicid stomp te poti baza in orice moment al culturii, insa poti apela la cateva mici secrete pentru a-ti usura munca.

  • Inainte de a planta legumele in gradina, poti intinde o folie de mulcire care va sufoca burienile, astfel incat foarte rar vei vedea vreuna. Legumele tale se vor putea dezvolta in mod sanatos, si se vor putea bucura in liniste de toti nutrientii si de lumina soarelui, fara buruieni care sa le sufoce.
  • Tot inainte de pantarea legumelor, atunci cand pregatesti terenul, stropeste cu erbicid stomp pentru a te asigura ca toate radacinile buruienilor sunt distruse.
  • Dupa ce ai plantat legumele in gradina, poti intinde cartoane sau straturi de ziar deasupra solului, intre straturile cu rasaduri, si aseaza mulci deasupra. Acest aranjament va tine buruienile in intuneric si umezeala si nu le va permite sa se dezvolte. Pentru a evita cresterea lor printre legume, stropeste cu erbicid stomp la baza plantelor.
  • Odata plantate legumele si aranjate folia de mulcire sau mulcii din iarba, incearca sa nu mai deranjezi solul. Semintele de buruieni pot ramane lantente in sol pentru mai mutli ani. Orice interventie prin greblare, sapare sau chiar maturare, va descoperi semnitele latente si in cel mai scurt timp acestea se vor transforma in buruieni. Odata ajunse la suprafata primesc apa si lumina soarelui, iar asta le va face sa explodeze. Fara sa iti dai seama, toata gradina ta se va umple de buruieni care vor creste extrem de repede, cu exceptia situatiei in care vei stropi cu erbicid stomp.
  • Daca ai descoperit buruieni dar nu ai la indemana erbicid stomp, distrugele inainte sa infloreasca si sa faca samanta. Calca-le in picioare, taie-le, smulge-le, orice metoda iti este mai comoda, aplic-o de indata. In cel mai scurt timp aprovizioneaza-te cu erbicid stomp si salveaza-ti gradina inante ca buruienile sa creasca prea mult si daunele sa fie prea mari.
  • Daca nu folosesti mulci, limiteaza suprafetele neplantate, care sunt un fel de invitatie pentru buruieni. Planteaza legumele mai apropiate – fara sa le supraaglomerezi – si in acest fel vei acoperi zonele unde se pot dezvolta buruienile. Ca sa nu ai niciun fel de greutati, stropeste si cu erbicid stomp, iar productia ta de legume se va imbogati.
  • Foloseste rotatia culturilor in gradina de legume. Unele culturi pot asigura combaterea buruienilor naturale, dar asta nu inseamna ca nu poti stropi cu erbicid stomp.

 

 

O gradina presupune multa munca, insa folosind erbicide legume de calitate, vei obtine rezultate in cel mai scurt timp.

 

 

 

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password