Proces amânat

Ziarul Gorjului

Procesul intentat administraÅ£iei Complexului Energetic Rovinari de către Sindicatului Liber Energia Rovinari Ã…Ÿi Sindicatului „Minerul“ al E. M. Rovinari programat pentru 4 decembrie a.c. s-a amânat. Următorul termen va fi pe 18 decembrie.

Amintim că acest conflict a generat nemulÅ£umirile sindicaliÃ…Ÿtilor din cadrul CER faţă de nerespectarea prevederilor Contractului Colectiv de Muncă (CCM). Liderii de sindicat susÅ£in că noua conducere a unităÅ£ii economice nu respectă prevederile contractului.

Astfel, directorul general al Complexului Energetic Rovinari, LaurenÅ£iu Ciurel, a fost acÅ£ionat în judecată de conducerea Sindicatului Liber Energia Rovinari Ã…Ÿi a Sindicatului „Minerul“ al E. M. Rovinari. Dosarul este pe rol la Tribunalul Gorj la SecÅ£ia Conflicte de Muncă Ã…Ÿi a avut primul termen de judecată pe 4 decembrie. SindicaliÃ…Ÿtii îl acuză pe LaurenÅ£iu Ciurel de nerespectarea unor drepturi înscrise în Contractul Colectiv de Muncă de la nivel de ramură.

Concret, liderii de sindicat, doresc acordarea de către administraÅ£ie a primei de vacanţă Ã…Ÿi a cotei de energie. Prima de vacanţă înseamnă 75% din  salariul fiecăruia, iar fiecare angajat doreÃ…Ÿte 300 de kw pe lună, gratis. Aceste drepturi solicitate acum de sindicaliÃ…Ÿti nu au fost trecute în Contractul Colectiv de Muncă (CCM), drept pentru care, administraÅ£ia nu doreÃ…Ÿte să le acorde. Nu au fost trecute în CCM, deoarece în anul 2002, sindicatele au rezolvat aceiaÃ…Ÿi problemă convenind cu administraÅ£ia de atunci o mărire a salariilor cu exact contravaloarea primei de vacanţă Ã…Ÿi a cotei de energie. Deci, din 2002, prima de vacanţă Ã…Ÿi cota de energie se regăsesc în salariile angajaÅ£ilor.

„Dacă angajaÅ£ii doresc acum aceste drepturi, eu trebuie să le diminuez salariile Ã…Ÿi să le acord primele Ã…Ÿi cotele de energie, ajungându-se practic la aceleaÃ…Ÿi salariiâ€, a declarat LaurenÅ£iu Ciurel, directorul general de la Complexul Energetic Turceni.
SituaÅ£ia este întâlnită doar la Rovinari, la Complexul Energetic Turceni, sindicatele lui Ion RuÃ…ŸeÅ£ nu au de gând să ceara ceea ce li s-a acordat deja odată.

L.M.

05.12.2007. 00:21


Acest articol n-are nici un comentariu.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password