Premierul Ponta: Băieţii deştepţi din energie nu au murit, ci s-au transformat

Premierul Ponta: Băieţii deştepţi din energie nu au murit, ci s-au transformat

Băieţii deştepţi din energie nu au murit, ci s-au transformat, nu mai sunt la Hidroelectrica, sunt în alte zone, a declarat, miercuri, 8 mai, în deschiderea şedinţei săptămânale de Guvern, premierul Victor Ponta. ‘Băieţii deştepţi din energie nu au murit, s-au transformat. Nu mai sunt la Hidroelectrica, sunt în alte zone, s-au readaptat. Au aceeaşi influenţă, aceeaşi putere, deci bătălia continuă şi aveţi sprijinul meu în acest sens. E extrem de important pentru faptul că eu cred cu mare tărie că România poate fi cel mai important actor în domeniul energiei’, a afirmat Ponta.
Şeful Executivului a precizat, totodată, că, la ora actuală, România are cele mai mici tarife la energie, alături de Bulgaria, dar trebuie să-şi rezolve problema dezechilibrului dintre energie subvenţionată şi cea nesubvenţionată.
‘Pe zona de energie, domnul ministru Niţă (Constantin Niţă, ministrul delegat pentru Energie – n.r.), împreună cu ministrul Finanţelor, domnul Chiţoiu, trebuie să continue partea de reforme structurale, să vedem, să implementăm toate deciziile prin care toţi producătorii de energie, şi aici vorbim nu doar de cei de energie regenerabilă, care e binevenită, dar e şi cea mai scumpă dintre toate. Deci, toţi producătorii noştri, fie că e vorba despre Hidroelectrica, de Nuclearelectrica, de compania energetică Oltenia, să participe într-o piaţă echilibrată şi într-o competiţie corectă. M-am uitat astăzi pe statistica europeană şi avem cele mai mici preţuri la energie din Europa, alături de Bulgaria. Avem, însă, aceeaşi problemă pe care o au şi ţările mari, mă refer la Germania, Italia, Spania, şi anume un dezechilibru între energiile subvenţionate şi cele nesubvenţionate. O să vă rog /ministrul Niţă, n.r./, împreună cu domnul Chiţoiu, în zilele imediat următoare, să luaţi toate deciziile necesare să le implementăm’, a subliniat primul ministru. AGERPRES

08.05.2013. 15:02


Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password