Pepenele verde, sănătate şi frumuseţe
Dieta cu pepene verde este o diet? plin? de savoare, pentru s?n?tate ?i frumuse?e. Acesta este un diuretic natural ?i consumul lui în cantit??i rezonabile va duce la sc?derea în greutate, dar ?i la o dezintoxicare benefic? a organismului. Astfel c? la sfâr?itul curei de pepene vom fi mai frumo?i, dar ?i mai s?n?to?i. Miezul pepenelui verde sau galben, este un s?n?tos cocktail de ap? (aproape 95%) ?i zaharuri naturale, toate condimentate cu enzime, acizi organici con?inu?i mai ales în apropierea cojii, de unde ?i gustul acru, nu foarte agreabil, ?i licopina.
Calit??ile terapeutice ale curei cu pepene verde: con?inutul mare de ap? îl recomand? ca diuretic pentru tratamentul rinichilor ?i aparatului urinar; enzimele ?i acizii organici au efecte de dezintoxicare puternic?, ceea ce recomand? pepenele ro?u pentru cei cu o alimenta?ie înc?rcat? de toxine; licopina, substan?a cu efect antioxidant ?i reglator imunitar, recomand? pepenele ro?u în mod special persoanelor cu un grad mai ridicat de uzur? a organismului, b?trânilor.
Pepenele este u?or de digerat, datorit? propor?iei mari de ap?; valoarea nutritiv? a pepenelui ro?u este aproape nul?, dat fiind cantitatea mic? de glucoz? pe care o con?ine, fa?? de volumul lui, a?a încât nu ?ine de foame; cantitatea de ap? consumat? ?i trecut? prin rinichi în combina?ie cu glucoza face din consumarea pepenelui ro?u un minunat mijloc de sp?lare a rinichilor.
Concluzia este ca o cur? de minimum zece zile lunar cu pepene verde are efect de dezintoxicare, de reglare hormonal? ?i imunitar? a organismului uman.
Propriet??i ?i efecte
Pepenele verde este celebru pentru con?inutul sau într-un aminoacid (fenilalanin?), a c?rui ac?iune este benefic? împotriva bolii Parkinson. Astfel, o felie de pepene de aproximativ 300 g con?ine pân? la 23% din doza zilnic? recomandat? pentru a avea un efect protector împotriva acestei boli.
S-au identificat 24 de func?ii ale organismului ce pot beneficia de consumul regulat de pepene, ceea ce îl face s? fie apreciat în perspectiva unei preven?ii globale a bolilor. Pepenele hidrateaz?, purific? ?i împrosp?teaz? organismul, hr?ne?te ?i d? str?lucire tenului, combate sau amelioareaz? anumite afec?iuni.
Pepenii sunt foarte boga?i în betacaroten, vitamina esen?ial? pentru s?n?tatea pielii ?i pentru procesul de refacere a celulelor. În acela?i timp, betacarotenul are un puternic efect antioxidant, încetinind procesul de îmb?trânire ?i înt?rind sistemul imunitar – 100 g de pepene ro?u asigur? organismului 15% din necesarul de vitamina A. De asemenea, con?in ?i vitamina C, un puternic antioxidant natural, 100 g de pepene ro?u asigurând organismului aproximativ 25% din necesar. Pepenii ro?ii con?in vitamina B6, cu rol important în procesul de formare a hemoglobinei ?i în metabolismul aminoacizilor, glucidelor ?i lipidelor.
S-a constatat c? pepenele, datorit? substan?ei riboalanin, are un extrem de important rol în „stocarea” unor metale în zona r?d?cinii din?ilor ?i mlelor. Speciali?tii au reu?it s? dovedeasc? c? riboalanina din pepene nu este doar un antigingival sau înt?ritor al p?r?ii vii a dintelui, ci ?i un bun fixator de calciu ?i fluor.
Indica?ii în cura cu pepene verde: s? se m?nânce minimum 2 kg pe zi de pepene, ro?u, copt ?i dulce, f?r? coaj? ?i sâmburi; Se m?nânc? pepene la toate cele trei mese, ultima mas? fiind înainte de ora 7 seara; nu se consum? partea de miez din apropierea cojii; nu e bine s? se substituie pepenele cu suc de pepene, pentru c? acesta se oxideaz? u?or ?i î?i pierde poten?ialul curativ; s? se consume diminea?a 2 felii de pâine neagr? pr?jit?; s? se consume între mese 1-1,5 litri de lichide, f?r? îndulcitori (ap? plat? cu l?mâie, ceaiuri, sucuri naturale); pu?in? mi?care nu ar strica.
Restric?ii în cura de tratament cu pepene verde: contraindicat persoanelor cu insuficien?? renal?, datorit? excesului de lichid din organism; contraindicat la persoanele cu digestie dificil? asocierea la aceea?i mas? de pepene verde cu pr?jeli, fripturi, conserve.. pentru c? se poate produce indigestie; contraindicat persoanelor care sufer? de hipertensiune arterial?, deoarece abuzul de lichide poate face s? scad? tensiunea, primejduind starea bolnavului.
Cu toate c? nu este considerat înc? un superaliment, pepenele verde reprezint? un fruct polivalent ce trebuie integrat în dieta noastr? pentru o alimenta?ie s?n?toas?.
?tia?i c?…
– Cultura pepenelui verde este a doua ca importan?? în lume, dup? aceea a ro?iei.
– Prima ?ar? produc?toare de pepene verde este China, a c?rei produc?ie o dep??e?te pe aceea a tuturor celorlalte ??ri împreun?.
– Singurul aliment ce nu se deterioriaz? este mierea.
– Exista mai mult de 20.000 de branduri de bere?
– Merele, nu cofeina (cafeaua), sunt mai eficiente s? ne trezeasc? diminea?a.
– 30 de grame de fistic zilnic ne feresc de riscul de a ne îmboln?vi de boli cardiovasculare ca infarct, accident cerebral sau embolii,
– Un espresso are mai pu?in? cafein? decât o cea?c? de cafea.
– Ciocolata con?ine antioxidan?i care previn anumite tipuri de cancer, iar anumite substan?e pot chiar s? previn? demen?a.
– Vinul ro?u e un ingredient esen?ial pentru a ne men?ine în form?; se ?tie de mult timp c? ajut? la prevenirea cancerului ?i la protejarea arterelor.
– Dac? sunte?i adep?ii consumului de pe?te de trei ori pe s?pt?mân?, ave?i mari ?anse s? nu v? îmboln?vi?i de cancer.
26.08.2008. 22:13
Acest articol n-are nici un comentariu.
0 Comments