“Pentru că suntem oameni. Pentru Ştefan”

“Pentru că suntem oameni. Pentru Ştefan”

The Mono Jacks, Vlase şi Moşu de la ZOB, Trupa no. 13, Dekadens, Perfect Zero For Infinity, East Roots, Butch, Veritasaga, DJ Undoo, Zeppelin sunt caţiva dintre artiştii care vor susţine concerte în club Fabrica, Expirat şi Elephant Pub alături de artişti de teatru, în cadrul campaniei “Pentru că suntem oameni. Pentru Ştefan”. Cele patru zile de spectacole vor avea loc între 16 – 23 decembrie. Suma adunată din vânzarea biletelor şi a consumaţiei de la bar va fi donată pentru recuperarea medicală a lui Ştefan, aflat acum la terapie intensivă în urma unui accident, unul dintre oamenii care, la 27 de ani, este nelipsit din organizarea concertelor internaţionale şi a evenimentelor de anvergură produse pană acum în România: Metallica, Madonna, AC/DC, Iron Maiden, Lenny Kravitz, Ozzy Osbourne, Bob Dylan, Muse, Anathema etc. Preţul unui bilet va varia între 15 – 20 de lei.
Totodată, Ştefan are nevoie de sânge, pentru colectarea trombocitelor. Pot dona persoanele de sex masculin, cu grupa de sânge B3 pozitiv. Recoltarea de la donatori se face în Bucureşti, Ploieşti sau Piteşti, pentru ca sangele sa poata fi transportat în timp util către spitalul la care este Stefan. Pentru a fi programaţi, cei care pot dona sânge sunt rugaţi să trimită un mail la adresa mircea@videolink.ro. De asemenea, contul campaniei “Pentru ca suntem oameni. Pentru Ştefan” este RO80BRDE426SV41719954260, deschis la BDR Titan, pe numele Pischis Constantin Bogdan. Pagina de facebook prin intermediul careia tin legatura cei care ii sunt aproape este “Pentru ca suntem oameni. Pentru Stefan” – http://www.facebook.com/event.php?eid=135321396525579&num_event_invites=0
În prima seară, joi, 16 decembrie, pentru Ştefan vor susţine concerte în club Fabrica The Mono Jacks şi Dekadens, precedate de un two man show foarte popular deja, “Cucuienfrunte”. Înfiinţată la iniţiativa lui Doru Traşcău, de la AB4, The Mono Jacks este o trupă în plină ascensiune şi al cărei single, “Maria”, apărut pe proaspătul album lansat, “Now In Stereo”, este deja popular printre amatorii de muzică indie – rock alternative. Primele două single-uri, “Maria” şi “Come Back Girl”, apărute pe proaspătul album lansat, “Now In Stereo”, sunt deja foarte populare şi au fost pe primele locuri în topurile Radio Guerrilla. The Mono Jacks a făcut parte din lineup-ul diverselor festivaluri, ca UnderLondon, alternaTIFF, Liveland etc. şi a frânt corzi, beţe şi inimi pe scenele din România, în încercarea de a demonstra că lucrurile făcute din pasiune se autosusţin atat timp cât există suficientă voinţă. Prestaţiile live ale celor patru indie-pendenţi îi recomandă ca una dintre trupele autohtone “must see” ale momentului. Dekadens, o trupă formată în anul 2006, a devenit, în ultimele luni, foarte apreciată pe scena rock alternative din România, cu ocazia lansării ultimului lor album, “City Of Paper”. O formaţie cu un show live care nu dezamageşte niciodata.
Prima zi va fi deschisă, de la ora 20:00, de “Cucuienfrunte”, un spectacol de stand-up-theatre, după texte de Eric Bogosian, un “two men show” cu Tudor Aaron Istodor şi Radu Iacoban. Este celebru deja “fragmentul cu Superman”: “Eu când sunt deprimat, ştiţi ce fac? Mă duc la SUPERMARKET. Nu ştiu de ce, dar chestia asta cu SUPERMARKETU’ mă face să mă simt bine: totul e foarte curat şi ordonat, au şi aer condiţionat. Pană la urmă, numele spune tot: SUPER MARKET. E, practic, locul unde-şi face SUPER MAN cumpărăturile. Şi exact aşa mă simt şi eu. Fix ca SUPER MAN.”
Vlase şi Moşu de la ZOB vor susţine un jam session sambata seara (18 decembrie), în Expirat. Cei care vor să cânte cu ei îşi pot aduce chitara, bassul sau orice instrument îi inspiră, pentru că vor putea urca pe scenă, iar spectacolul este garantat. Mai devreme, Sorin de la E.M.I.L. şi Vlad de la Pistol Cu Capse vor cânta pentru Ştefan, cu noul lor proiect, Perfect Zero For Infinity (emo pop-punk), urmaţi de trupa de reggae care a încheiat şi petrecerea de anul acesta a echipei Stufstock, East Roots (locul 3 la Stufstock Newcomers 2010).
Una dintre cele mai bune trupe de cover-uri rock din ţară, daca nu cea mai bună, No. 13 va cânta pentru Ştefan luni, 20 decembrie. Cu Deni, Silviu, Cristi-Americano şi Kani Rusu în formula actuală, No. 13 cântă de peste 7 ani şi ridică sala în picioare de fiecare dată cu evergreen-uri clasice sau care vor deveni clasice în rock.
Seria de evenimente va fi încheiata de seara de hip-hop “Hades Records”, o comunitate foarte puternică de hip-hop. Veritasaga, Butch, DJ Undoo şi Zeppelin sunt câţiva dintre artiştii care vor susţine un concert pentru Ştefan joi, 23 decembrie, de la ora 21:00, în Elephant Pub. Înfiinţată în 2001, Veritasaga a câştigat foarte repede publicul hip-hop de partea lor prin lansarea primului album, “Punct şi de la capăt”, lansat în 2003. În 2004, trupa a devenit cunoscută în afara Bucureştiului printr-o serie impresionantă de concerte în oraşele mari ale ţării. În 2007 Veritasaga lansează al doilea album, “Cu alţi ochi”, care, în continuare, face ca sălile de concerte să fie pline şi în ziua de azi.
Butch reprezintă un artist important în hip-hop-ul underground românesc. Lansat în 2001, alături de trupa E.M.I.L., Butch realizează un album cu trupa Dagga, “Cum am crescut” (2006), iar ulterior alege o carieră solo. De curând, pe piaţă se poate găsi ultima apariţie discografică semnată Butch, cu un titlu mai mult decât sugestiv: “Fiul Risipitor”.
DJ Undoo a colaborat cu alţi trei DJ (Dox, Paul, FaiboX) pentru proiectul Turntable Science, primul de acest fel în România, devenind unul dintre cei mai importanţi DJ ai acestui gen.

09.12.2010. 20:18


Comentarii

Acest articol n-are nici un comentariu.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password