Pasi pentru a incheia rapid cel mai ieftin rca

asigurare rca ieftina

Pentru a putea circula pe drumurile publice cu un autovehicul trebuie indeplinite cateva conditii legale. In afara de starea tehnica a acestuia, care trebuie sa permita circulatia pe drumurile publice, sunt necesare urmatoarele acte:

  • talonul care atesta ca autovehiculul a fost inmatriculat pentru circulatia pe drumurile publice si care trebuie obligatoriu sa contina si data expirarii reviziei tehnice,
  • polita de asigurare auto obligatorie, valabila indiferent ca s-a incheiat cel mai ieftin RCA sau cel mai scump RCA (acest lucru necontand pentru organele de politie),
  • rovigneta, in cazul in care se circula in afara localitatilor,
  • permisul de conducere al celui care se afla la volanul autovehiculului.

Odata ce toate aceste conditii sunt indeplinite, autovehiculul poate fi pus in circulatie fara a exista vreo abatere de la legile in vigoare.

Daca inmatricularea se face o singura data, atunci cand masina este cumparata, inspectia tehnica la intervale regulate de timp, iar rovigneta este necesara numai atunci cand se circula in afara localitatilor, atunci cand vine vorba de asigurari RCA lucrurile stau cu totul diferit.

Ce trebuie sa se stie despre asigurarea RCA

Asigurarea RCA este tipul de asigurare auto care este obligatorie pentru a putea circula pe drumurile publice. Obligativitatea a aparut de-a lungul timpului datorita faptului ca in urma accidentelor cei vinovati de evenimentul rutier nu puteau plati pagubele produse. Daca in forma ei de inceput, asigurarea auto era destinata autovehiculului pentru care era incheiata (gen CASCO din ziua de azi) si nu era obligatorie, timpul a demonstrat necesitatea introducerii obligativitatii datorita disputelor aparute ori de cate ori aveau loc accidente, iar fiecare sofer sustinea ca nu el este vinovatul. In acest fel, a aparut tipul de asigurari RCA obligatorii, iar companiile de asigurari se lupta intre ele pentru castigarea clientilor, gasind diverse metode prin care sa ofere soferilor cel mai ieftin RCA.

Modalitati de incheiere rapida a asigurarii RCA ieftine

Pentru a gasi cel mai ieftin RCA trebuie sa se tina cont de necesitatea cautarii informatiilor in mediul online astfel:

1. Inainte de a incheia polite de asigurari RCA obligatorii este recomandat a se consulta ofertele multiplelor companii asiguratoare.
2. Se vor compara tarifele RCA ale mai multor companii pentru a putea alege cel mai ieftin RCA.
3. Folosirea uneltelor de genul calculatoarelor RCA de pe site-urile de profil este foarte indicata pentru a afla exact suma care urmeaza a fi platita.
4. Alegerea companiei la care sa va incheia asigurarea se va face in functie de preferintele fiecarui client in parte, dar si de pretul practicat de firma asiguratoare.

Incheierea unei asigurari RCA este recomandata a se face prin intermediul internetului, atat de la calculatorul personal, cat si de pe telefoanele mobile sau tablete, datorita pretului mult mai mic practicat de catre cei care ofera astfel de servicii.

Un alt mare avantaj oferit de site-urile de profil este acela ca politele sunt trimise catre clienti, la adresa indicata de acestia prin curierat rapid, fara nici un cost suplimentar din partea celor care au solicitat polita de asigurare.

Uneltele si interfetele folosite de site-urile specializate in vanzarea de asigurari RCA ofera posibilitatea de a alege cel mai ieftin RCA fara nici un efort suplimentar.

Avand in vedere faptul ca la momentul actual asigurarea RCA acopera pagubele numai pentru cel care nu se face vinovat de evenimentul rutier, tentatia de a incheia cel mai ieftin RCA este normala pentru orice proprietar de autovehicul.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password