PAPANAŞI


Ingrediente
2 ou?, 500 g brânz? gras? de vaci, 3 linguri zah?r, f?in? cât cuprinde pentru a se ob?ine un aluat moale, o lingur? bicarbonat dizolvat în zeam? de l?mâie, vanilie, pu?in? sare.

Mod de preparare
Amestec?m brânza cu ou?le, zah?rul, bicarbonatul stins, sarea, vanilia ?i f?ina, pân? se omogenizeaz?. Coca trebuie s? fie moale, ca de cozonac. O l?s?m la rece 2-3 ore.
Din aluat form?m col?cei ?i bilu?e, perechi, în a?a fel încât bilu?ele s? poat? acoperi orificiul colacelului. Pr?jim apoi în uleiul încins (uleiul trebuie s? fie din abunden??, în a?a fel încât papana?ii s? poat? pluti), pân? au devenit aurii.

Când îi servim, a?ez?m un col?cel, punem în mijloc o lingur? cu dulcea?? de cire?e amare, a?ez?m deasupra bilu?a, turn?m smântâna groas? ?i orn?m cu dulcea?? de cire?e amare ?i câteva nuci verzi.

12.02.2009. 16:11


Acest articol n-are nici un comentariu.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password