Noi proteste impotriva serviciilor de ridesharing. 800 de masini prezente in Piata Constitutiei

Marti, 800 de masini au fost prezente in Piata Constitutiei si au protestat impotriva proiectului de lege pentru ridesharing, conform Cofederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania.

„Proiectul de lege pentru care au facut lobby companiile care pretind ca fac „ridesharing” sau ca „revolutioneaza” transportul de persoane, prin incalcarea legilor va genera discriminari grave si nelegale, desi mai multi ministri au promis ca nu vor lasa sa se intample acest lucru. Practic, aceeasi activitate – cea de transport rutier de persoane, in regim de taxi – se doreste a fi reglementata prin doua legi diferite: una pentru cei cu masini galbene, inscriptionate, care-i obliga pe taximetristi sa respecte foarte multe reguli si sa plateasca multe taxe, iar cealalta pentru oricine vrea sa faca aceeasi activitate, dar fara niciun fel de restrictie, nici macar din punct de vedere al fiscalizarii. Cam asa s-ar traduce legea pentru „ridesharing” – adica o alta activitate de taximetrie, denumita impropriu altfel”, s-a transmis prin intermediul comunicatului de presa.

„De fapt, unii raman sub un control strict al organelor abilitate, atat din punct de vedere fiscal, cat si din cel al controlului, pe cand ceilalti vor fi beneficiarii paradisului fiscal creat special pentru ei. Prin acest proiect se pare ca nu se mai urmareste descongestionarea traficului, nu se doreste reducerea poluarii, nu se doreste ca toate societatile comerciale sa fie fiscalizate si controlate de organele abilitate, nu mai este prioritara siguranta cetateanului in trafic. Peste tot in UE, traficul urban este corelat in functie de cate mijloace de transport in comun sunt – autobuze, tramvaie, taxiuri etc. Nu pot fi lasate marile orase la cheremul unor companii care fac activitati dupa bunul lor plac”, a declarat Tudorel Pesteleu, presedinte COTAR – Filiala Timis.

„Prin acest proiect, Guvernul ne asigura ca stia ca de 4 ani aceste companii fraudeaza bugetul de stat, incasand venituri ilicite. Pentru a muta atentia tuturor de la adevarata schimbare pe care o va aduce acest OUG pentru care s-a facut foarte mult lobby, s-a lansat, la finalul saptamanii trecute, stirea falsa conform careia taximetristii vor protesta marti impotriva trotinetelor electrice – stire falsa preluata chiar de cele mai mari posturi TV din tara. Aceasta este doar o alta manipulare specifica celor care pana astazi au demonizat breasla taximetristilor, pe toate caile si prin toate mijloacele, cu scopul de a-si castiga publicul de partea lor, cu orice pret”, declara transportatorii.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password