Nelu Tataru a vorbit despre cele intamplate la Suceava si la Spitalul Gerota

Ministrul Sanatatii a vorbit despre situatia din Suceava si de la spitalul Gerota, mentionand ca este nevoie de o „curatenie” imediata.

„Ați putut vedea efectiv schimbări la nivelul DSP, la nivelul managementului unor spitale, existau circuite, nu erau respectate, erau anchete care erau începute dar se pierdeau la un moment dat, erau cazuri care circulau liber, erau cazuri cunoscute pozitive care erau în libertate, nu erau internate. Sunt multe lucruri care vor trebui corectate.

Evaluarea mea la fața locului a început acum trei săptămâni la Suceava. La Suceava a fost un moment în care optica oricui mergea acolo era schimbată radical. Un cumul de nereguli în care atât factori medicali, factor local, populație, DSP au dus la ceea ce aveam acum o săptămână. S-a început o reașezare a tot ce înseamnă viață medicală și comunitară. Dacă a fost nevoie de carantină și dacă a fost nevoie de management militar, dacă acum la Suceava este un secretar de stat general în rezervă înseamnă că într-adevăr a trebuit făcut curățenie.

Avem un moment și mai multe focare, 10 județene plus Bucureștiul care au 70% din cazuri. Am evaluat local toate aceste județe și voi evalua și în următoarea perioadă odată cu creșterea numărului de cazuri sau cu afectarea personalului medical. Au fost perioade când nu exista echipament pentru că niște stocuri erau goale în spitale, pentru că o piață românească cât și internațională a fost la un moment dat atât de ocupată dar atât de goală încât nu eram doar noi singurii”, a declarat Nelu Tataru.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password