Murături asortate
Ingrediente:
Diverse legume.
Amestecul de legume se poate alcătui după plac; de obicei se face din castraveÅ£i, gogonele, ardei graÃ…Ÿi lungi Ã…Ÿi pepeni mici verzi. Dacă se adaugă păstăi de fasole, acestea trebuie fierte. Morcovii trebuie tăiaÅ£i în felii subÅ£iri.
După spălare, legumele se aÃ…Ÿează la murat, ca Ã…Ÿi castraveÅ£ii în butoaie. Pentru a da un gust mai plăcut murăturilor, se adaugă frunze de viÃ…Ÿin sau de coacăze. Acestea se aÃ…Ÿează pe fundul butoiului, la mijloc Ã…Ÿi la suprafaÅ£a murăturilor.
După umplerea cu saramură de concentratie 7 % (tărie) pregătită cu 24 de ore înainte, butoaiele trebuie să stea o zi sau două la temperatura de 20 grade C.
După acrire, murăturile se pun la rece, în pivniţă sau într-un loc cu temperatura foarte scăzută.
24.10.2007. 01:26
Acest articol n-are nici un comentariu.
0 Comments