Motocicleta, riscuri, beneficii si modalitati de a lua permisul

chestionare auto categoria a

Motocicleta este unul din vehiculele cele mai apreciate de pe mapamond. Cu toate astea, putini oameni indraznesc sa dea examen pentru un permis categoria A, deoarece este extrem de periculoasa, mai ales in conditiile in care soferii din Romania nu sunt obisnuiti cu motociclisti si exista riscuri majore de accidente.

Cu toate astea, exista si unii pasionati de motoare care indraznesc sa spere la un astfel de permis. De la speranta pana la a-l avea in buzunar insa, este o cale destul de lunga. Asadar, daca iti doresti sa iei permisul categoriei A, trebuie sa treci printr-o scoala de soferi destul de grea si printr-un examen de asemenea.

Inainte de a te apuca de aceasta scoala, trebuie sa calculezi bine care sunt beneficiile si care sunt riscurile la care te expui:

Printre beneficii, se numara urmatoarele lucruri:

  • Te poti deplasa foarte usor, chiar si prin aglomeratie, putand sa te strecori printre masini, lucru extrem de util, mai ales in orasele mari cu puternice blocaje de trafic;
  • Poti circula la fel de repede ca o masina, poate chiar mai repede;
  • Ai o libertate totala de miscare.

Exista insa si numeroase riscuri:

  • Exista un risc major de accidentare deoarece se poate pierde cu usurinta echilibrul;
  • Esti expus aerului de afara, indiferent de anotimp si de vreme;
  • Nu ai un confort sporit, precum este cel dintr-o masina.

Daca dupa ce ti-ai calculat riscurile si beneficiile, ai decis ca merita sa incerci, iata ce trebuie sa faci pentru a lua din prima examenul:

  1. Gaseste o scoala buna de soferi, care sa aiba cursuri practice cat si teoretice de calitate. La cursurile practice ai nevoie de un instructor bun, iar la cele teoretice de cineva care sa explice cat mai bine legislatie. La cursurile teoretice vei face si numeroase chestionare categoria A, care te vor ajuta atat la examen, cat si in viitor;
  2. Citeste legislatia. Poti sa o gasesti pe www.i-drpciv.ro, tiparita, sau printr-o simpla cautare pe google. Este foarte important sa o citesti, deoarece poti acoperi toate cunostintele despre codul rutier, despre semne de circulatie si despre diverse reguli pe care trebuie sa le respecti;
  3. Rezolva cat mai multe chestionare categoria A. Este de preferat sa rezolvi cat mai multe chestionare drpciv categoria A, deoarece sunt chestionarele aprobate de directia rutiera si ai siguranta ca se vor da si la examen. Rezolvarea lor online te introduce si in atmosfera de examen si te ajuta foarte mult pe viitor.

Dupa ce ai respectat aceste reguli, tot ce trebuie sa faci este sa iei examenul, care va fi o simpla formalitate. Dupa ce ai luat examenul, acorda o foarte mare atentie condusului pe drumurile publice, deoarece motocicleta este cu adevarat un vehicul periculos.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password