Motive pentru care nu iti porneste masina

Motive pentru care nu iti porneste masina

Nu iti porneste masina? Ei bine, atunci cand vorbim despre o masina veche acest moment este unul inevitabil. Motorul nu poate sa porneasca din mai multe motive.

Hai sa descoperim impreuna care ar putea fi acele motive potrivit Fullonline:

Baterie descarcata

Aceasta poate fi una din principalele probleme pentru care masina ta nu porneste. Aceasta problema se poate rezolva pe loc daca vei gasi o persoana amabila care sa iti ofere cabluri.  In cazul in care esti dispus sa astepti mai mult atunci vei putea gasi o firma care sa iti poata livra o baterie noua in cateva ore. Daca vrei sa fii sigur ca aceasta problema provine de la baterie atunci trebuie sa aprinzi farurile si sa vezi daca acestea functioneaza.

Defectiuni ale alternatorului

Defectiunile alternatorului reprezinta o alta cauza pentru care masina nu va porni. Daca alternatorul nu functioneaza la capacitate maxima atunci nici bateria nu se va incarca la capacitatea corespunzatoare. In orice caz daca aceasta piesa prezinta probleme atunci acestea vor fi semnalizate de un martor in bord.

Probleme cu electromotorul

Problema cea mai des intalnita la pornire este cea a electromotorului masinii. Aceasta piesa pune in miscare piesele de la propulsorul pe benzina sau motorina si daca are probleme nu se va invarti suficient de repede astfel incat autoturismul sa functioneze.

Bujii defecte

Daca bujiile masinii sunt defecte atunci aceasta poate fi problema pentru care masina ta nu porneste. Verfica bujile si vezi daca acestea prezinta defectiuni. Daca acestea au o culoare gri sau culoarea bronzului atunci au o stare buna de functionare. In cazul in care sunt innegrite sau prezinta semne de arsuri inseamna ca motorul are parte de prea mult combustibil. In cazul in care acestea sunt prea fierbinti inseamna ca motorul este supraincalzit si ca trebuie sa inlocuiti bujiile.

Acceseaza https://www.fullonline.ro/category/auto pentru a afla mai multe detalii cu privire la modalitatile in care se intretine o masina.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password