Mischie a refuzat postul de prorector

Ziarul Gorjului

Fostul baron de Gorj, Nicolae Mischie, actual profesor al FacultăÅ£ii de Drept, din cadrul UniversităÅ£ii „Constantin BrâncuÃ…Ÿi“ din Târgu Jiu, a refuzat postul de prorector al instituÅ£iei.


Nicolae Mischie a ratat oportunitatea de a deveni mâna dreaptă a lui Adrian Gorun. Ultima Ã…Ÿedinţă a Senatului UniversităÅ£ii „Constantin BrâncuÃ…Ÿi“ l-a adus pe Nicolae Mischie în postura de candidat la un scaun de prorector al instituÅ£iei conduse de secretarul general al Ministerului EducaÅ£iei, Cercetării Ã…Ÿi Tineretului.
Fostul baron de Gorj nu s-a grăbit totuÃ…Ÿi să candideze pentru locul lăsat liber de Dorel ChiriÅ£escu. Acesta fusese votat prorector acum o lună Ã…Ÿi jumătate, Senatul UniversităÅ£ii „Constantin BrâncuÃ…Ÿi“ fiind de asemenea de acord ca rectorul Gorun să îi delege cea mai mare parte din atribuÅ£ii prorectorului său favorit. ÃŽn urmă cu o săptămână, Dorel ChiriÅ£escu s-a răzgândit însă Ã…Ÿi a renunÅ£at la scaunul de prorector, pierzând Ã…Ÿi Ã…Ÿansa de a ajunge rector. Aceasta ar fi putut apărea în urma demisiei rectorului din fruntea instituÅ£iei, însă, până în momentul de faţă, ministrul educaÅ£iei, cercetării Ã…Ÿi tineretului nu a vrut să aprobe plecarea lui Adrian Gorun din postul de conducere pe care îl ocupă la Universitatea „Constantin BrâncuÃ…Ÿi“. De altfel, rămânerea lui Adrian Gorun ca rector se bate în acest moment cap în cap cu noua funcÅ£ie în care a fost ales, aceea de preÃ…Ÿedinte al Consiliului Academic al instituÅ£iei.

Reveniri
Intrarea lui Nicolae Mischie în cărÅ£i pentru postul de prorector s-a produs în urmă cu doar câteva zile când Senatul a luat în discuÅ£ie numirea unui alt prorector în locul lui Dorel ChiriÅ£escu. Pentru postul respectiv au existat două propuneri: Liviu Cârţână Ã…Ÿi Nicolae Mischie.

ÃŽn ciuda faptului că a declarat de nenumătate ori în mod public că intenÅ£ionează să se întoarcă în fruntea universităÅ£ii, Mischie a renunÅ£at să mai candideze. Fostul baron, actual profesor Ã…Ÿi-a argumentat poziÅ£ia în faÅ£a colegilor săi din Senat prin faptul că mai întâi trebuie să îÅŸi rezolve problemele pe care le are cu justiÅ£ia Ã…Ÿi apoi se va gândi la un post de conducere în instituÅ£ia de învăţământ superior. Prin urmare, locul lui Dorel ChiriÅ£escu a fost luat, în urma votului Senatului, de Liviu Cârţână care a revenit de fapt pe funcÅ£ie Ã…Ÿi a preluat atribuÅ£iile rectorului.

ÃŽn ceea ce îl priveÃ…Ÿte pe Nicolae Mischie, acesta a obÅ£inut deja o hotărâre judecătorească favorabilă la Târgu Jiu, dar nedefinitivă, prin care i se recunoaÃ…Ÿte dreptul de a fi reinstalat pe scaunul de prorector de unde fusese dat afară la venirea lui Adrian Gorun. Ex-preÃ…Ÿedintele Consiliului JudeÅ£ean Gorj are la activ două condamnări, una cu suspendarea executării Ã…Ÿi alta nefefinitivă, precum Ã…Ÿi două procese pe rolul Judecătoriei Deva.

Luca Marinescu

06.11.2007. 23:59


Acest articol n-are nici un comentariu.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password