Mihai Fifor: „Haideti sa recunoastem cu totii ca lipseste sectoristul”

Mihai Fifor, ministrul interimar al Afacerilor Intrene, a vorbit in cadrul unei emisiuni TV despre rolul „sectoristului” in societate si despre unele modificari legislative.

„Haideti sa recunoastem cu totii ca lipseste sectoristul, cel care cunostea foarte bine zona care ii era arondata. A aparut in schimb politistul de proximitate, cu o arondare mult mai mare si cu atributii care il incarca foarte mult. El nu mai are timpul de cunoastere necesar. Daca avem un politist de proximitate care are arondati 10.000 de cetateni, cu siguranta nu are cum sa-i cunoasca. In momentul de fata avem in lucru, in ministerul nostru, modificari legislative pentru a putea reveni.

El va fi tot politistul de proximitate, dar ii vom lua din atributiile care ii incarca foarte mult activitatea in momentul de fata si ii vom reduce zona de actiune. El este omul care trebuie sa fie acolo, la baza, si intervine imediat. Asta inseamna legislatie si imbunatatirea legislatiei, asta inseamna reformare, asta inseamna masuri imediate de analiza si de inlaturare a celor care nu doresc sa activeze, poate, in MAI. Nu poti sa fii dispecer daca nu ai o pregatire in acest sens, ma intereseaza sa refacem sistemul de pregatire permanenta a politistului”, a declarat Mihai Fifor.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password