MANTOG şi Hoară, „Cuiele din talpa lui Videanu”

Conform unui material ap?rut ast?zi în cotidianul ZIUA, Mantog ?i Hoar? sunt “Cuiele din talpa lui Videnau”

Jurnali?tii cotidianului “Ziua” consider? c? :

“ Ministrul Economiei a pus la conducerea unor importante societati nationale oameni cu “bube in cap” * Ilegalitatile si abuzurile savarsite de acestia se rasfrang asupra lui Adriean Videanu, cel care ii gireaza .
Adriean Videanu, ministrul Economiei, a schimbat sefii unor societati comerciale care functioneaza sub autoritatea ministerului. Este vorba de Marcel Adrian Piteiu, numit la conducerea Romgaz Medias, de Pompiliu Budulan, instalat in fruntea Nuclearelectrica SA, de Ioan Folescu, numit la conducerea Electrica SA, de Vasile Miu, la conduce¬rea Oil Terminal SA Constanta, de Ionel Mantog, instalat la sefia Complexului Energetic Turceni SA.

Numai ca toti cei numiti de ministrul Videanu in fruntea acestor companii strategice si extrem de profitabile ale statului au diverse “bube in cap”, cum se spune in popor. In plus, Videanu a semnat si numirea in functia de sef al Agentiei Nationale pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere (ANDZM) a lui Marcel Hoara, un personaj extrem de controversat, cercetat pentru diverse matrapazlacuri facute la ANDZM in perioada cand a mai ocupat aceasta functie, in guvernarea Tariceanu.

Omul “mafiei carbunelui” din Gorj

Ionel Mantog (foto) a fost numit director general al Com¬ple¬xului Energetic Tur¬ceni SA. Initial, Mantog a fost plasat in postul de consilier al ministrului Adriean Videanu, insa ulterior s-a preferat numirea acestuia in zona sa de bastina, in judetul Gorj, la conducerea unuia dintre importantii producatori de energie din carbune.
Supranumit “omul mafiei carbunelui din Gorj”, Ionel Mantog, numit secretar de stat in ministerul Economiei in 2005, a fost fortat sa demisioneze din functie, in 2006, dupa ce fusese acuzat de coruptie de catre mi¬nistrul Seres. Mantog a fost cer¬cetat de DNA in dosarul “stra¬mutatilor de lux”, acuzat fiind ca a cumparat terenuri ce urmau sa fie expropiate de Compania Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), primind drept recompensa o vila. In martie 2006, procurorii DNA anuntau inceperea urmaririi penale impotriva lui Ionel Mantog si a sotiei acestuia, Ecaterina Mantog, judecator la Tribunalul Gorj, alaturi de sindicalistul Marin Condescu si de fostul director general SNLO, Ion Vulpe. Cat timp a fost secretar de stat, Mantog a fost si membru in consiliile de administratie ale complexurilor energetice Rovinari si Turceni.

Ilegalitatile lui Hoara

Prin Ordinul nr. 108 din 28 ianuarie 2009, ministrul Videa¬nu il numeste pe Marcel Hoara in postul de director general al ANDZM, in¬stitutie aflata in subordinea ministerului Economiei.
Agentia Nationala pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere are drept scop elaborarea si implementarea programelor de regenerare economica si sociala in zonele cele mai afectate de procesul de restructurare a zonelor miniere. Hoara este unul dintre protejatii lui Ionel Mantog care, la randul sau, a lucrat si el, mai demult, la Unitatea Management Proiect (UMP) din cadrul ANDZM. Marcel Hoara a mai fost numit, ilegal, la conducerea ANDZM, in 2006, in mod ilegal. Odata ajuns la conducerea Agentiei, Hoara dezlantuie un adevarat jaf al fondurilor institutiei, concomitent cu un sir intreg de alte ilegalitati, printre care si falsificarea propriului dosar de participare la concursul pentru definitivarea pe postul de conducere.”

Marian GHITEANU

10.02.2009. 10:30


Acest articol n-are nici un comentariu.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password