Mâncare de praz cu măsline
Ingrediente:
– 4 fire de praz, sp?late ?i t?iate în buc??i de 5-6 cm;
– 150-200 g m?sline negre;
– 2 cepe t?iate m?runt;
– 1 cutie ro?ii în bulion t?iate m?runt, sau 3 linguri de bulion/past? de tomate;
– 1 l?mâie mic?;
– sup? de legume (knorr+apa);
– 2-3 linguri de ulei;
– verdea?? t?iat? m?runt;
– sare, piper.
Preparare:
Într-o crati??, punem uleiul, ad?ug?m ceapa ?i prazul ?i l?s?m s? se c?leasc? putin, 2-3 minute. Punem supa de legume ?i l?s?m s? fiarb? 20 minute, la foc mic, pân? se înmoaie prazul.
Op?rim m?slinele ?i l?mâia în ap? clocotit? (în vase separate), maxim cinci minute. Scurgem de ap? ?i t?iem l?mâia în feliu?e sub?iri.
Când prazul este aproape gata, ad?ug?m ro?iile în bulion (sau pasta de tomate diluat? în pu?in? ap?), m?slinele, feliu?ele de l?mâie. Potrivim de sare ?i piper ?i mai fierbem în?bu?it 10-15 minute. Dup? ce lu?m de pe foc, ad?ug?m verdea?a t?iat? m?runt.
18.11.2008. 14:07
Acest articol n-are nici un comentariu.
0 Comments