Ludovic Orban: „Dancila descopera acum ca trebuie sa declanseze un «razboi impotriva criminalitatii»”

Ludovic Orban, presedintele PNL, a vorbit despre aspectele pe care trebuia sa le aiba in vederea premierul Viorica Dancila dupa cele intamplate la Caracal.

„Degradarea morala si nesimtirea acestei guvernari ating cote incredibile, dupa declaratiile facute de premierul Viorica Vasilica Dancila, care nici macar in fata unei groaznice tragedii care a rascolit intreaga Romanie nu este capabila sa arate o farama de onestitate. Dancila descopera acum ca trebuie sa declanseze un «razboi impotriva criminalitatii», dupa ce ani la rand PSD a actionat in mod deliberat tocmai in favoarea criminalitatii, in favoarea infractorilor si impotriva romanilor corecti. Acest razboi impotriva criminalitatii deriva din Constitutia Romaniei, fiind asadar o obligatie permanenta a statului roman, indiferent ce partid se afla la guvernare.

Daca PSD si ALDE ar fi inteles ceva din revolta publica, ar fi trebuit in primul rand sa-si recunoasca deschis esecul de a-si indeplini menirea pe care o are orice guvern: garantarea drepturilor constitutionale fundamentale. Primul lucru pe care trebuia sa-l auzim din gura Vioricai Dancila este ca va stopa urgent eliberarea din inchisori a criminalilor si a infractorilor periculosi. Ceea ce avea de facut era foarte simplu: abrogarea legii privind Recursul Compensatoriu, cea care a pus si pune in continuare in libertate infractori care comit fapte dintre cele mai violente si care recidiveaza, asa cum am vazut deja in multe cazuri facute publice. Vasilica Viorica Dancila trebuia a-si ceara scuze publice pentru faptul ca, sub semnatura sa, Guvernul s-a impotrivit abrogarii, la initiativa PNL, a legii Recursului Compensatoriu, de care riscam sa beneficieze si acest monstru de la Caracal.

Cu totii ar fi trebuit sa-si ceara scuze publice pentru aceasta oribila decizie. De asemenea, Vasilica Viorica Dancila trebuia sa anunte votul favorabil al deputatilor PSD pentru abrogarea Legii Recursului Compensatoriu in cel mai scurt timp. Am fi vazut astfel macar un prim pas care sa demonstreze ca Partidul Social Democrat intelege ceva din fierberea societatii din aceste zile, in mod asumat, onest, responsabil, fara artificii retorice si fara falsa compasiune.

In schimb, PSD a inteles sa-si dilueze vina pentru distrugerea institutionala a Romaniei atribuind responsabilitate tuturor celorlalti si folosind ca reper celebrul dicton PSD-ist «daca toti suntem corupti, inseamna ca nimeni nu e corupt». PSD-istilor, nu, nu suntem toti responsabili de ticalosia voastra si de efectele actiunilor voastre criminale. Nu noi am facut o obsesie canceroasa pentru salvarea infractorilor si nu noi suntem cei care ne-am injosit pana sub demnitatea umana in fata unuia ca Liviu Dragnea. Nu noi am sfidat toate avertismentele societatii si ale partenerilor internationali, cu o atitudine de satra. Nu noi am incercat sa pervertim votul romanilor pentru a le fura puterea si a o folosi in scopuri oculte. Noi am fost cei care v-am avertizat, in mod repetat, ca distrugeti Romania, iar consecintele actiunilor voastre vor fi teribile pentru aceasta tara. Noi am fost cei care au actionat prin toate parghiile posibile sau inventate pentru a tergiversa si bloca ceea ce faceti, suportand atacuri dintre cele mai mizerabile si avand impotriva noastra cea mai odioasa propaganda. Sunt motive pentru care ar trebui sa se aleaga praful si pulberea de Partidul Social Democrat, iar istoria sa nu-l ierte si sa-l aminteasca in mod corect ca partidul care a nenorocit tara. Doar scapand de aceasta napasta vom reusi sa reconstruim Romania!”, a declarat Ludovic Orban.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password