Ludovic Orban: „Am mai avut foarte multe discutii cu parlamentari care nu au semnat motiunea de cenzura”

Ludovic Orban, presedintele PNL, a declarat faptul ca inca sapte parlamentari au promis ca vor vota motiunea de cenzura impotriva Guvernului PSD.

„Am mai avut foarte multe discuții cu parlamentari care nu au semnat moțiunea de cenzură și în momentul de față mai avem, pot să răspund, chiar angajamente de vot la moțiune din partea a încă 7 parlamentari. Ceea ce, cred eu, 237 cu șapte – 244, că e un scor un pic mai confortabil. Convingerea mea este că la ora actuală toate formațiunile politice care s-au angajat în susținerea acestui demers sunt mobilizate la maxim pentru a asigura succesul moțiunii de cenzură. Dificultatea negocierilor purtate pentru această moțiune de cenzură a rezidat în primul rând de numărul mare de actori care au trebuit să se unească pentru susținerea acestui demers pe de o parte și, pe de altă parte, datorită, să spun, diferențelor de opinie între acești actori pe mai multe puncte. Toate aceste diferențe au fost lăsate  de o parte.

În 30 de ani, conducerea UDMR nu a cerut niciodată parlamentarilor UDMR să voteze la vedere, la ei este o cutumă în cadrul grupului UDMR.  Pe de altă parte, tot în acești 30 de ani, toate deciziile oficiale luate de conducerea UDMR, au fost respectate de parlamentarii UDMR. Ca atare, eu nu am nicio emoție în privința voturilor parlamentarilor UDMR.

Am fost destul de reticent în a da declarații publice referitor la ceea ce se va întâmpla după moțiunea de cenzură pentru că principalul nostru obiectiv este ca această moțiune de cenzură să reușească”, a explicat Ludovic Orban. „După reușita moțiunii de cenzură, președintele României, în conformitate cu prevederile constituționale, va declanșa consultări la Palatul Cotroceni, în urma acestor consultări  va prezenta o soluție, iar Partidul Național Liberal va susține soluția care va fi prezentată de președintele României, Klaus Iohannis”, a declarat Ludovic Orban la Focsani.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password