Ludovic Orban a vorbit despre pensionarea magistratilor si a politistilor

Ludovic Orban a vorbit despre momentul in care PNL va ajunge la guvernare si va propune cresterea varstei de pensionate a magistratilor si a politistilor.

„In ceea ce priveste varsta de pensionare, trebuie schimbata aceasta situatie. Se pensioneaza oameni activi la varsta de 41, 45 de ani, de 39 din propunerile care au fost formulate. In ceea ce priveste pe polițisti cu siguranta trebuie crescuta varsta de pensionare. Si la magistrati, fara discutie. Deci, in general, unde exista niste categorii privilegiate, care au dreptul atat timp cat sunt activi si au putere de munca sa fie activi, trebuie sa fie activi. Nu trebuie sa beneficieze de conditii de pensionare speciala. In timp ce un om care lucreaza pe pensie de contributivitate se pensioneaza la 65 de ani, aceste categorii s-au pensionat dupa o lege care a fost data de majoritatea PSD.

Dupa modificarea ei s-a permis tuturor acestor cadre sa iasa din Politie. S-a creat un hiatus. La ora actuala exista mii de functii vacante. Nu numai ca s-au creat mii de functii vacante, dar inlocuirea lor s-a facut in general cu proaspat absolventi. In general, cand ii introduci in misiuni, trebuie sa fie in echipe mixte, cu oameni care au experienta, care cunosc procedurile, in functie de fiecare situatie. Nu mai vorbesc ca trebuie sa ai pregatire fizica, de faptul ca trebuie sa iti mentii pregatirea fizica, sa cunosti toate procedurile. Aceasta testare a politistilor, a jandarmilor, pompierilor trebuie sa fie permanenta”, a mentionat Ludovic Orban.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password