Lac uscare rapida, proprietatile acestuia si avantajele pentru lemn

Pentru ca anumite obiecte sa reziste mai mult in timp, acestea au nevoie de o protectie speciala. In cazul lemnului, aceasta protectie se poate realiza prin utilizarea unor substante precum lac uscare rapida de calitate superioara.

Dar un lac trebuie ales in functie de anumite caracteristici pe care acesta le detine si in functie, de asemenea, de ce asteptari avem de la acel produs si in ce scop dorim sa-l utilizam. Spre exemplu, daca avem o masa din lemn atunci un lac aplicat pe aceasta trebuie sa o protejeze de zgaraieturi sau pete. In plus, daca masa respectiva este o masa de gradina, protectia trebuie sa fie asigurata si contra daunelor produse de razele solare si intemperiile la care aceasta este expusa in decursul timpului.

Proprietatile lacului uscare rapida

Pentru a obtine un anumit tip de protectie trebuie sa alegem corect lacul pe care il aplicam, iar proprietatile acestuia sunt determinate de tipul de rasina din care aceasta substanta este creata. Rasina utilizata determina, in acelasi timp, si modul de uscare al lacului.

Lacul uscare rapida poate asigura o protectie mai buna sau una mai slaba. Acest aspect depinde de calitatea rasinilor utilizate, precum si de tehnicile pe care le intrebuinteaza producatorul. Uscarea rapida este doar un factor care ofera mai multa comoditate, fiindca nu trebuie sa asteptam mult timp pana pelicula se usuca si astfel putem intrebuinta obiectele de lemn la scurt timp dupa aplicarea lacului.

Zobel este un producator recunoscut la nivel mondial pentru calitatea produselor sale. Lac uscare rapida Zobel ofera o protectie sporita obiectelor din lemn, acestea rezistand mai mult timp expunrii la factori agresivi precum razele solare, ploile sau temperaturile extreme. Si la capitolul culori lacurile Zobel sunt extrem de bune, acestea contribuind la nuantarea proprietatilor si caracteristicilor naturale ale lemnului.

Procesul de aplicare al lacului – aspecte de care trebuie sa tinem cont

Avantajele pe care le poate conferi un lac uscare rapida pot fi exploatate la maxim prin aplicarea corecta a acestuia. Astfel, un prim pas in vederea obtinerii unor rezultate perfecte este pregatirea corecta a zonei de lucru. Trebuie sa pornim de la imperfectiunile lemnului, sa-l slefuim, iar daca acesta a mai fost vopsit inainte sa inlaturam stratul vechi de lac. Pe o suprafata perfect curata putem aplica lacul uscare rapida, care va intra in lemn si ii va conferi durabilitate.

Este foarte important sa acordam atentia cuvenita temperaturii din mediul in care lucram. Astfel, atat atunci cand aplicam lacul pe suprafete care se gasesc la exterior, cat si pe suprafete din interior trebuie sa ne asiguram ca temperatura sa fie situata intre 21 si 30 de grade celsius. Acest aspect ne va permite o aplicare uniforma dar si sa obtinem conditii ideale pentru o uscare a lacului optima.

Cand aplicam lacul trebuie sa ne asiguram ca realizam acest proces de-a lungul nervurilor materialului lemnos, iar ca aplicarea sa fie una uniforma trebuie sa tinem pensula in pozitie verticala.

Avantajele reale ale lacurilor pentru lemn

Lemnul este un material care absoarbe apa, iar daca este supus actiunilor razelor solare acesta poate crapa. Aceste elemente cauzeaza degradarea masei lemnoase si, prin urmare, o rezistenta scazuta. Orice produs din categoria lac uscare rapida are ca principal scop protejarea lemnului de actiunea acestor factori. Stratul de lac aplicat formeaza o pelicula care nu permite patrunderea umiditatii si a apei si reprezinta o bariera impotriva razelor.

Prin aplicarea lacurilor va protejati bunurile de factorii externi. De aceea, este important sa alegeti si un furnizor care livreaza produse calitative. Klebrom.ro este acel tip de comerciant care va pune la dispozitie aici o gama variata de produse destinate ingrijirii si intretinerii obiectelor din lemn, produse care sunt de o calitate inalta.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password