Klaus Iohannis: „In acest moment, conditiile pentru o ampla revizuire a Constitutiei nu sunt date”

Klaus Iohannis a declarat, la Palatul Cotroceni, la inceputul consultarilor cu partidele parlamentare, ca trebuie aplicate rezultatele referendumul din data de 26 mai si ca nu se doreste o revizuire larga a Constitutiei.

„Nu este neaparat de dorit sa mergem pe o revizuire larga a Constitutiei in aceasta configuratie, avem rezultatul foarte pozitiv al unui referendum si acest rezultat trebuie implementat acum. Daca vrem o revizuire mai larga sau modernizare sau o noua constitutie, atunci acest lucru trebuie discutat ulterior si trebuie gasita o larga majoritate politica care sprijina o astfel de revizuire ampla a Constitutiei. In acest moment, dupa parerea mea, conditiile pentru o ampla revizuire a Constitutiei nu sunt date.

Ce referendumul pentru revizuirea Constitutiei pentru implementarea a ce s-a votat acum trebuie organizat cand se poate si cu cat mai repede, cu atat mai bine. Pe de alta parte avand in vedere ca avem patru alegeri – primele le-am avut, avem inca trei – ar fi cel putin ciudat sa se organizeze referendumul intre alegeri, fiindca romanii nu cred ca agreeaza sa vina la vot de 4 ori plus inca o data. Nu este nici un fel de problema ca referendumul de validare sa fie suprapus peste una din alegerile care vor veni in urmatorul an.

Prezidentialele sunt primele, dar nu este obligatoriu sa venim cu referendum pe prezidentiale, putem sa venim la fel de bine pe alegerile locale sau chiar pe parlamentare”, a declarat Klaus Iohannis.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password