Klaus Iohannis, apel catre tineri: „Propuneti-va teluri inalte pentru cariera voastra politica si tintiti obiective majore pentru dezvoltarea Romaniei”

Presedintele Klaus Iohannis a facut un apel catre tineri si i-a incurajat sa nu aiba incredere in cei care promoveaza calea populismului si a radicalismului.

„Ne aflăm în fața unor bătălii electorale complicate, avem peste puține luni alegeri prezidențiale, vom avea alegeri locale, parlamentare, eu că invit ca împreună cu mine să câștigăm toate aceste alegeri. După dezastrul pesedist care a răpit ani de zile șansa României la dezvoltare românii vor o guvernare care să le aducă prosperitate. Voi sunteți generația care poate readuce speranța în politica românească. Eu sunt încrezător în destinul României pentru că văd aici viitori primari, actuali și viitori parlamentari, viitori miniștri și poate chiar mai mult.

Auzim așa, adesea vorbindu-se despre lipsa de potențial sau de capital uman performant în pepinierele partidelor politice din România. Este argumentul invocat frecvent de acei reprezentanți ai clasei politice care refuză să facă pasul înapoi, și avem recent câteva exemple în acest sens, pentru a permite tinerilor să vină în față cu idei noi, idei care revigorează spațiul politic. Aceasta este o abordare păguboasă, care trebuie combătută ferm, pentru că România va fi condamnată la stagnare dacă nu va ține cont de opiniile, de așteptările și de necesitățile tinerei generații. Vă îndemn, așadar, să nu renunțați, fiți ambițioși, urmăriți-vă cu perseverență obiectivele și veți reuși să vă impuneți punctele de vedere. Convingerea mea fermă este că țara noastră are mare nevoie de oameni tineri, în mediul privat, în administrația locală, în administrația centrală, în politică la modul general.

Dragii mei, sunt foarte multe lucruri de făcut și de îndreptat după guvernările eșuate ale PSD. Reconstrucția statului român pentru a fi în slujba cetățeanului, creșterea economică și susținerea mediului privat pentru a genera bunăstare sunt pilonii fundamentali pentru a face România normală – sloganul meu, România normală. Mulțumesc, Rareș! Unul dintre cei mai noi și cei mai de succes politicieni, Rareș Bogdan.

Proiectul pe care îl propun românilor este acela de a trăi, în sfârșit, într-o țară în care normalitatea este regula, nu excepția, în care cetățeanul este în centrul funcționării statului, și nu invers, și în care cetățeanul duce o viață sigură și prosperă.

România normală este țara din care tinerii nu își vor mai dori să plece definitiv pentru că nu au șanse aici. România normală este țara în care investițiile și dezvoltarea sunt încurajate până și în cele mai defavorizate zone, în care tinerii, din păcate, acum sunt pur și simplu abandonați și condamnați la sărăcie.

Proiectul României normale este proiectul întregii Românii, un proiect al unei întregi generații, care nu poate fi dus la bun sfârșit decât prin implicarea partidelor autentic democratice, a organizațiilor civice, precum și a voastră, a tinerilor care vă doriți o carieră politică. Și aveți între voi astăzi exemple de tineri politicieni care au reușit, Robert, Siegfried, și alții, care astăzi sunt aici, împreună cu voi. Am încredere că veți ști să vă ridicați la nivelul așteptărilor pe care le au românii de la voi!

Fiți mereu preocupați să cunoașteți ce se întâmplă în România, în Europa, în politica globală, pentru că lumea în care voi veți fi lideri politici va fi o lume diferită față de cea de astăzi și trebuie să aveți capacitatea de a vă adapta și de a lua cele mai bune decizii pentru momentul în care veți fi la putere.

Fiți onești, corecți și serioși, puneți principiile mai presus de câștigul politic mărunt, învățați să fiți politicieni responsabili și competenți, cu o conduită publică decentă, echilibrată și credibilă! Nu îi luați drept modele pe cei care își folosesc vocea publică sau politică pentru a promova un discurs radical, un discurs al urii sau un discurs al intoleranței.

Acela, discursul populist, discursul urii, discursul intoleranței este cel mai facil discurs! Este cel facil să fii de partea distrugerii fibrei sociale și credeți-mă, cel mai greu este să fii de partea oamenilor și să construiești ceva solid, ceva durabil. Or, asta aștept de la voi, să deveniți politicieni care cu înțelepciune, cu răbdare, cu un discurs puternic, să construiți România normală, o Românie care dăinuie, o Românie care este o patrie bună și demnă pentru toți românii. Rămânând fideli acestor principii, veți deveni liderii de care țara noastră are atâta nevoie! Propuneți-vă țeluri înalte pentru cariera voastră politică și țintiți obiective majore pentru dezvoltarea României, fiindcă în viață cine își propune țeluri mici, va obține lucruri mărunte, și cine își propune obiective mari, mari rezultate va avea. Mă bazez pe voi ca să construim împreună ceea ce își doresc toți românii, România puternică, România sigură, România normală de mâine”, a transmis Klaus Iohannis.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password