Instalarea unui termosemineu – ce beneficii are un astfel de sistem

Cand construim o casa, inevitabil ne vom gandi si la instalarea celor mai potrivite sisteme de incalzire. Desi majoritatea aleg incalzirea pe gaz sau curent electric, un termosemineu este o alternativa foarte des intalnita in ziua de astazi.

Instalarea unui semineu de acest tip are propriile caracteristici si avantaje, asa cum fiecare sistem de incalzire in parte are. In primul rand, acesta este foarte apreciat de cei care isi doresc sa utilizeze lemnul, o sursa ieftina si regenerabila. Alegerea sistemului de incalzire potrivit tine de mai multi factori si nu doar de prefeintele personale, insa termosemineul se remarca fata de alte seminee prin faptul ca incalzeste si apa, nu doar casa.

Termosemineul – piesa centrala a locuintei

Daca vorbim strict de aceste sisteme de incalzire, putem spune ca sunt deosebit de versatile, tocmai datorita faptului ca incalzesc atat aerul din casa, cat si agentul termic, adica apa pe care o utilizam zilnic pentru diferite activitati.
In plus, un astfel de semineu modern poate fi conectat la sisteme si instalatii pe care le avem deja in casa, pentru a functiona impreuna cu ele sau pentru a contribui la un plan eficient si economic de incalzire a casei si a apei.

Termosemineul are in general o dimensiune compact, fapt ce il face foarte avantajos pentru a fi amplasat oriunde fara niciun fel de probleme. Singura conditie cand amplasam un termosemineu este sa asiguram o conectare corespunzatoare la cosul de evacuare a fumului.

Acesta poate fi folosit atat cu lemn, cat si cu brichete de rumegus, ambele fiind resurse usor de obtinut. In plus, in acest tip de semineu putem introduce orice tip de lemn, indiferent de esenta lui sau cat de uscat sau verde este. Unul bun functioneaza fara probleme cu mai multe tipuri. Evident, este recomandat sa folosim lemn cat de uscat, insa daca suntem nevoiti sa folosim un lemn ceva mai crud, acest lucru nu reprezinta deloc un impediment in functionare sa eficienta.

Cum functioneaza?

Modul de functionare al unui termosemineu este asemanator cu cel al unui cazan. Caldura generata poate fi directionata in toata casa printr-un circuit de apa. Aceasta apa calda va circula prin niste conducte si poate fi in acelasi timp folosita pentru uz direct, ca de exemplu la bai sau dusuri.
Incalzirea in acest mod a apei este mai ieftina decat prin utilizarea altor sisteme, astfel incat utilizarea unui astfel de termosemineu ne va ajuta sa economisim considerabil bani la facturile de gaz si curent.

Pe scurt, beneficiile principale sunt urmatoarele:
Incalzeste atat aerul cat si agentul termic;
Lemnul este neutru din punct de vedere al emisiilor, asa ca utilizarea acestui sistem este mai prietenoasa cu mediul decat altele;
Poate fi conectat la alte sisteme de incalzire existente in casa;
Are o dimensiune compacta ce ii ofera versatilitate la instalare.

Termosemineele de calitate se dovedesc a fi foarte eficiente pe termen lung, constituind elemente excelente atat in casele noastre cat si in cabane sau in casele de vacanta. Totusi, este important ca acestea sa fie eficiente din punct de vedere termic, lucru garantat atunci cand alegem ceva de calitate superioara.

Experti in termoseminee

Seminee Expert comercializeaza sisteme de calitate, le instaleaza exemplar si garanteaza pentru eficienta oricarui produs oferit. Pe langa aceste tipuri de sisteme, echipa Seminee Expert construieste sau instaleaza si alte tipuri de incalzitoare, cum sunt semineele (pe lemn, gaz, electricitate, bio-etanol) si sobele.

Website-ul Seminee-Expert.ro va ofera toate informatiile necesare pentru a lua o decizie potrivita. Daca aveti nevoie de informatii aici suplimentare, specialistii Seminee Expert asteapta sa ii apelati utilizand datele de la sectiunea de Contact.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password