Ilie Van: „Vanzarile in aceasta perioada sunt mai mici decat in anul precedent”

Ilie Van, presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania, a declarat faptul ca in perioada urmatoare vanzarile la oua vor fi mai mici decat anul trecut.

„Vânzările în perioada Sărbătorilor Pascale în anul 2020 vor fi mai mici decât în anul 2019 din cauza restricţiilor privind criza COVID-19. Reţele importante pentru distribuţia ouălor cum sunt HORECA sau catering sunt închise, iar cererea generală în această perioadă este mai mică decât în anul 2019. Estimăm o scădere de circa 30%. Conform Observatorului Preţurilor la nivelul UE, preţul la poarta fermei în România este cel mai mic din UE, pentru ouăle obţinute de la găini crescute la cuşti, categoria L+M, ambalate la cofrag de 30 de ouă. Comparativ cu anul 2019, preţul la poarta fermei este acelaşi, adică între 0,28 – 0,30 lei/ou, deşi costul de producţie în anul 2020 este mult mai mare.

Vânzările în această perioadă sunt mai mici decât în anul precedent, ceea ce obligă fermierii să facă stocuri de carne. Preţurile la poarta fermei, conform Observatorului Preţurilor la nivel UE, sunt şi la aceste produse printre cele mai mici din UE, iar în ultimele săptămâni tendinţa a fost de scădere a preţului la poarta fermei. În săptămâna 14 din acest an, conform aceleiaşi surse, preţul a fost de 6,85 lei/kg la grill la poarta abatorului”, a declarat Ilie Van.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password