Hotarari castigate irevocabil in cazul absolventilor USH si testimoniale

La inceputul anului 2011, C.A.Coltuc anunta primirea unui raspuns pozitiv din partea Curtii de Apel Pitesti care obliga Universitatea Spiru Haret sa elibereze reclamantilor diplomele de licenta si suplimentele la diploma ca urmare a chemarii in judecata a universitatii in septembrie 2010 si a probelor aduse in instanta de catre Casa de avocatura Coltuc, reprezentantul legal al absolventilor USH care au dorit recunoasterea diplomelor de catre MECTS si eliberarea acestora de catre USH. Luna aceasta, cabinetul de avocatura Coltuc revine cu noutati privind dobandirea unei hotarari castigate irevocabil in fata MECTS.  
Studentilor inmatriculati in anul I, in perioada 2005-2008, la programele ID si FR neacreditate de la Universitatea ’’Spiru Haret’’(USH), actual absolventi ai acestor programe, nu li se recunoste examenul de licenta. In conditiile in care in care intre acesti studenti si studentii programelor la zi nu exista nici o diferenta in ceea ce priveste sustinerea examenului de licenta, nerecunoasterea diplomelor obtinute este total discriminatorie.
Av. Coltuc Marius, reprezentantul C.A.Coltuc, sustine ca „o instiutie de invatamant care inscrie studenti si elibereaza diplome la formele de invatamant cu frecventa redusa si la distanta, fara a fi parcurs procedura obligatorie pentru autorizare, nu este indreptatita sa inmatriculeze, sa elibereze diplome, sa desfasoare procesul de invatamant pentru formele de invatamant care nu au parcurs etapele obligatorii ale creditarii si autorizarii provizorii. Din actele pe care absolventii in cauza le-au depus la dosar nu rezulta ca s-au inscris la o specializare si la o forma de invatamant pentru a caror organizare USH nu avea autorizare sau acreditare provizorie.”
Tot de la inceputul lunii octombrie a.c., pe blogul Cabinetului de avocatura Coltuc se pot regasi testimoniale ale absolventilor USH care se afla in proces cu MECTS, precum si ale celor care au obtinut raspunsuri pozitive in astfel de procese. Odata cu declaratiile absolventilor, pe blog pot fi regasite si modele de cereri de chemare in judecata pentru recunoasterea diplomelor si hotarari castigate.
Scopul acestor informatii este acela de a veni in intampinarea studentilor care au nevoie de indrumare in astfel de probleme, precum si de a atenua din reticenta absolventilor USH care au probleme cu recunoasterea dilplomei, dar nu sunt convinsi de castigarea proceselor.
„Este drept ca sansele de castigare a unui proces nu vor fi niciodata de 100% in conditiile in care decizia finala apartine instantelor. Speram insa ca publicarea unor astfel de hotarari va acorda incredere studentilor cu probleme, deoarece singura cale de a rezolva este pe cale judiciara, iar aceste spete se judeca la Curtea de Apel, termenele fiind relativ de lunga durata.”, afirma av. Coltuc Marius.
Despre C.A.Coltuc
Fondata in anul 2005, dupa o indelungata experienta in domeniu, Casa de Avocatura Coltuc s-a integrat pe deplin in piata juridica din Romania, oferind clientilor sai servicii profesionale prompte si eficiente. Departamente: recuperari creante, litigii, consultanta, registrul comertului, marketing si relatii cu clientii. Instrumenteaza peste 100 de dosare cu speta recunoasterii diplomelor USH.
Pentru detalii:
Av.Coltuc Marius
0745150894
avocat@coltuc.ro
www.coltuc.ro/blog

25.10.2011. 11:10


Acest articol n-are nici un comentariu.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password