Grâul încolţit
Grâul încol?it – un aliment minune
Foarte mul?i dintre cei care au folosit în alimenta?ie grâul încol?it pot afirma c? este un aliment cu adevarat “minune”
Grâul încol?it este grâul care trece dint-o stare latent? în stare activ?, un proces care determin? o mul?ime de transform?ri de structur? ?i biochimice. La momentul de încol?ire grâul con?ine maximul de substan?e folositoare pentru organismul uman: fosfor, magneziu, calciu, vitaminele A, B, E, K, D, PP, aminoacizi ?i al?i fermen?i.
Grâul încol?it este recomandat în tratamentul întârzierilor de cre?tere la copii, în toate st?rile de demineralizare, îmb?trânire prematur?, astenie fizic? ?i intelectual?, epuizare, oboseala, probleme de cre?tere, tuberculoz?, tulbur?ri de menopauz?, sarcin?, al?ptare.
La fel e de mare folos la durerile de cap ?i de din?i, bron?ite, tromboflebite, eczeme, boli de ochi, boli ginecologice, boli de rinichi, arterite, boli intestinale ?i unele tumori.
Mul?i din cei care au folosit în alimenta?ie grâul încol?it în combina?ie cu miere sau fructe au confirmat efectele benefice ale acestuia: oprirea c?derii p?rului, m?rirea sau refacerea acuit??ii vizuale, îmbun?t??irea coordon?rii mi?c?rilor, înt?rirea din?ilor, înfrumuse?area pielii, reglarea activit??ii nervoase, m?rirea vitalit??ii.
Cura cu grâu încol?it
Cum îl folositi : 100 grame boabe de grâu din recolta de anul asta se spal? bine în ap? rece, se pun într-o farfurie adânc? de por?elan ?i se acoper? cu ap? fiart? ?i r?cit?. Deasupra se pune un ?ervet de hârtie ?i se a?eaz? la loc cald 24 de ore. Germinarea poate dura mai mult sau mai pu?in, depinde de anotimp.
Grâul încol?it (col?i?ori de 1 mm.) se spal? cu ap? de câteva ori ?i apoi se trece prin ma?ina de tocat sau se m?run?e?te cu ajutorul unei râ?nite electrice. Se amestec? cu lapte fiert sau cu ap? fiart? în propor?ie de unu la unu.
Terciul se ?ine într-un vas de por?elan sau într-un vas emailat. La acest terci se poate adauga miere dup? gust ?i eventual pu?in? nuc? m?cinat?. Dac? nu este timp s? fie m?run?it, grâul poate fi ?i ron??it ca atare sau mâncat cu pu?in? miere ?i nuc?.
04.02.2009. 00:56
Acest articol n-are nici un comentariu.
0 Comments