GASTRONOMIE / Secrete culinare



– Nu folosi?i lapte rece când preg?ti?i piureul de cartofi, c?ci acesta îl înnegre?te, folosi?i lapte fierbinte.

– Blatul de tort prea uscat se ?ine înainte de însiropare într-un servet umed.

– Când aluatul a crescut prea mult ?i nu-l putem pune imediat la cuptor, se a?eaz? deasupra o hârtie curat?, umezit? cu ap?.

– Nucile pentru umplutura pr?jiturilor se amestec? cu albu? ?i zah?r.

– Friptura se fr?geze?te numai cu vin alb.

– Dup? ce a?i tocat vinetele ?i nu a?i pus înc? uleiul, ad?uga?i un g?lbenu? de ou crud. Vor c?p?ta un gust mai bun.

– Legumele destinate preg?tirii salatei s? fie în prealabil l?sate la rece, în caz contrar salata se va strica acrindu-se.

– Legumele se fierb în ap? clocotit?, în vase sm?l?uite ?i acoperite, ?inându-se la fiert doar cât s? se înmoaie pentru a nu-?i pierde con?inutul în vitamine ;

– Pentru ca conopida s? nu se înnegreasc? la fiert, se pune în ap?, înainte de fierbere, o buc??ic? de zah?r.

– Pentru a servi o salat? de legume proasp?t? sau conservat? cu gust mai bun, se adaug? pu?in? maionez?.

– Maioneza poate fi p?strat? mai bine în borcane de sticl? cu capac, ?inute în frigider sau la ghea??.

– Cartofii noi se cur??? u?or frecându-se cu sare grunjoas? într-un ?erve?el.

– Ca s? nu sar? uleiul, untura sau untul din tigaie la pr?jit, se adaug? pu?in? sare.

– Pe?tele ca s? fie mai gustos ?i s? nu se sf?râme la preparare se unge cu zeama de l?mâie, apoi se s?reaz? ?i se las? timp de 20-30 minute dup? care se prepar? fiert, pr?jit sau la gr?tar ;

– Pe?tele pr?jit va fi foarte gustos dac? înainte de a-l da prin f?in? ?i a-l pr?ji îl ?inem 5-10 minute în lapte.

– Pe?tele care are miros nepl?cut se pune la fiert un minut sau dou?, într-o cantitate mare de ap? cu câteva linguri de o?et ?i pu?in? sare, apoi se scoate ?i se prepar?.

– Mirodeniile cele mai potrivite pentru preparatele din pe?te sunt: dafin, ienibahar, cimbru, coriandru, tarhon, piper, cui?oare, nuc?oar? ?i p?trunjel verde.

– Legumele ?i zarzavaturile ce pot fi servite al?turi de pe?te sunt: ceapa, cartofi, morcovi, ardei, ro?ii, r?d?cin? de p?trunjel.

11.12.2008. 01:03


Acest articol n-are nici un comentariu.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password