Florin Citu: „Nu putem sa aruncam cu bani in stanga si in dreapta ca nu ajutam pe nimeni”

Florin Citu, ministrul Finantelor, a vorbit despre planofanarea preturilor.

„Dacă am interveni asupra prețurilor și le-am bloca, la alimente și medicamente, probabil vom avea o problemă de aprovizionare. Ce am eu oficial nu îmi arată o explozie a acestor prețuri. A plafona astăzi prețurile ne-a putea duce la o penurie de produse.

A crește deficitul la 10% îți creează o problemă de finanțare, degeaba spunem tuturor că dăm câte 1000 de euro, dacă nu îi ai. Bani ai din taxe și din împrumuri. De asta trebuie să fim foarte atenți. Putem să creștem deficitul, dar vom avea o problemă de finanțare. Să terminăm cu proietele populiste. Nu putem să aruncăm cu bani în stânga și în dreapta că nu ajutăm pe nimeni.

ă uit la toate sursele de finanțare. Avem noroc că avem acel buffer care e încă intact. Sunt precaut în politica fiscală pe care o facem. În acest moment nu avem nevoie de un credit.

Poate într-o lună două să termină cu această probemă și să avem un șoc pozitiv rapid. Eu merg pe acest scenariu, să avem o revenire rapidă. Nu am semne care să îmi arate că nu păstrăm capacitatea de producție. Sunt optimist că putem să revenim poate la fel de puternic cum am căzut. Eu cred într-o revenire în V”, a mentionat Florin Citu.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password