Evaluarea riscurilor de imbolnavire profesionala la C.E. Turceni

La nivelul Complexului Energetic Turceni se realizeaza anual controale medicale in vederea constatarii starii de sanatate a lucratorilor in raport cu conditiile de munca, respectiv in raport cu valorile identificate ale noxelor pentru fiecare loc de munca.
In conformitate cu prevederile Ordinului 803/2001 privind aprobarea unor indicatori de expunere si/sau de efect biologic relevant pentru stabilirea raspunsului specific al organismului la factori de risc de imbolnavire profesionala si HG 355/2007 privind supravegherea sanatatii lucratorilor, rezultatele examinarilor nu pot face o corelatie intre aparitia cazurilor de neoplasme si conditiile de munca din cadrul Complexului Energetic Turceni.
In plus, cele 6 persoane care prezinta diagnostic de acest tip, apartinand Directiei Energie, nu au avut contact cu sterilul despre care s-a afirmat ca ar prezenta un grad de radioactivitate ridicat.
In ceea ce priveste radioactivitatea din cenusa aferenta depozitului de zgura si cenusa “se poate spune ca riscul asociat cu aceasta este neglijabil”, conform Studiului privind evaluarea riscului la depozitul de zgura si cenusa Valea Ceplea intocmit de GEOCONSULTING INTERNATIONAL LTD.
Complexul Energetic Turceni va sustine orice alta actiune de cercetare a unor organe de specialitate si, in functie de rezultatele stabilite, va lua masurile necesare de inlaturare a unui eventual pericol, daca acesta va fi constatat.(eturceni.ro)

13.04.2011. 23:54


Acest articol n-are nici un comentariu.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password